Vakarai ruošiasi musulmonų protestams dėl filmo ir karikatūrų

Penktadienį buvo sustiprinta Vakarų diplomatinių atstovybių musulmoniškose šalyse apsauga, nes tikimasi protestų dėl JAV sukurto musulmonus papiktinusio filmo ir Prancūzijos žurnalo išspausdintų pranašo Mahometo karikatūrų.

Per praėjusią savaitę prasidėjusius protestus keliose šalyse iš viso žuvo jau 30 žmonių.<br>AP
Per praėjusią savaitę prasidėjusius protestus keliose šalyse iš viso žuvo jau 30 žmonių.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 21, 2012, 9:18 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:10 PM

Islamabade riaušių policija apsupo užsienio ambasadas ir pagrindinius vyriausybės pastatus, nes Pakistano valdžia šią dieną paskelbė nacionaline švente, kad žmonės galėtų protestuoti. JAV finansavo Pakistane rodomą reklamą, kurioje gyventojai raginami laikytis ramybės, o JAV prezidentas Barackas Obama pasmerkia filmą.

Islamistai Kaire planuoja demonstraciją prie Prancūzijos ambasados. Prancūzija pranešė, kad penktadienį 20-yje musulmoniškų šalių, įskaitant Egiptą, uždarys savo ambasadas ir mokyklas. Panašių priemonių musulmonų šalyse ėmėsi ir Vokietija.

Per praėjusią savaitę prasidėjusius protestus keliose šalyse iš viso žuvo jau 30 žmonių. Protestai bent iš dalies kilo dėl internete paskelbtos ištraukos iš filmo „Musulmonų nekaltumas“, kuriame neigiamai vaizduojamas pranašas Mahometas. Trečiadienį Prancūzijos žurnalas „Charlie Hebdo“ išspausdino pranašo Mahometo karikatūras, kuriose jis vaizduojamas nuogas ir kompromituojamos padėties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.