Gruzijoje kaliniai pradėjo bado streiką

Gruzijoje kaliniai pradėjo

Kalėjimo sargybiniai kaltinami kalinių kankinimais, mušimais, prievartavimais ir tyčiojimusi iš protiškai atsilikusiųjų.<br>AP
Kalėjimo sargybiniai kaltinami kalinių kankinimais, mušimais, prievartavimais ir tyčiojimusi iš protiškai atsilikusiųjų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 22, 2012, 3:09 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:37 PM

Gruzijos opozicijos televizija šios savaitės pradžioje paviešino smurto Tbilisio kalėjime vaizdo įrašą, dėl kurio šalyje kilo protestai ir nuo pareigų buvo nušalinti du ministrai.

Vieno bado streiką surengusio kalinio motina sakė, kad jos sūnus ir toliau kenčia dėl blogo elgesio kalėjime, nepaisant visuomenės pasipiktinimo ir valdžios pažadų padaryti galą smurtui.

Kalėjimo sargybiniai kaltinami kalinių kankinimais, mušimais, prievartavimais ir tyčiojimusi iš protiškai atsilikusiųjų, kuriuos verčia dainuoti ir šokti.

Skandalas padidino spaudimą prezidentui Michailui Saakašviliui paspartinti šalies kalėjimų reformą prieš spalio 1 dieną vyksiančius parlamento rinkimus. Prezidentas pažadėjo, kad jo vyriausybė nustatys, kurie pareigūnai atsakingi už smurtą kalėjime, ir nubaus juos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.