„Ikea“ ištrynė „Pussy Riot“ primenančią nuotrauką

Švedų baldų prekybos milžinė „Ikea“ iš savo rusiško internetinio puslapio ištrynė nuotrauką, nes ji gali būti palaikyta politiškai šališka.

„Pussy Riot“ istorija vis dar kelia aistras.<br>AP asociatyvi nuotr.
„Pussy Riot“ istorija vis dar kelia aistras.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2012, 11:59 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:09 PM

Surinko daugiausia balsų

Nuotraukoje vaizduojami keturi ant „Ikea“ baldų sėdintys slidininkai, užsitempę spalvotas slidininkų kepures, panašias į tas, kurias per savo skandalingą pasirodymą dėvėjo įkalintos grupės „Pussy Riot“ narės.

Ši nuotrauka buvo publikuota dalyje baldų prekybos milžinės internetinių katalogų. Ji buvo atsiųsta konkursui, kurio metu klientams pasiūlyta balsuoti už geriausią „Ikea“ reklamuojančią nuotrauką.

Išimtoji nuotrauka, kuri, manoma, buvo įkelta asmens iš Jekaterinburgo, prieš pašalinimą iš interneto puslapio surinko 1 431 balsą - daugiau nei bet kuri kita tą savaitę ten buvusi fotografija.

Rusiškame „Ikea“ puslapyje atsiradusi žinutė patvirtino, kad nuotrauka buvo išimta: „Ikea“ yra komercinė organizacija, kuri vykdo savo veiklą be politikos ir religijos. Mes negalime leisti, kad mūsų reklamos projektas taptų skirtingų rūšių kampanijų platforma.“

„Ikea“ atstovas Rusijoje portalui CNBC patvirtino, kad nuotrauka buvo pašalinta, bet nenorėjo to komentuoti plačiau. Jis reikalavo klausimus pateikti raštu, į kuriuos žadėjo atsakyti pirmadienį.

Didžiausi pelnai Rusijoje

„Ikea“ investavo apie 2,5 milijardų eurų Rusijoje nuo 2000 metų, šalies didmiesčių priemiesčiuose pastatydama milžiniškus prekybos centrus.

Paskelbusi 2010-2011 finansinių metų ataskaitą kompanija neslėpė, kad vieni iš didžiausių pardavimų pelnų buvo gauti Rusijoje.

2009 metais „Ikea“ grasino sustabdyti tolimesnę plėtrą Rusijoje, minėdama korupciją, bet pernai lapkritį paskelbta, kad ketinama padidinti tris jos prekybos centrus Maskvoje ir atnaujinti 14 „Ikea“ milžiniškų parduotuvių rajonų.

Kepurės – skiriamasis ženklas

Trys pankroko grupės „Pussy Riot“ grupės narės, kurias, manoma, vaizdavo slidininkai pašalintoje nuotraukoje, buvo įkalintos po Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną kritikavusio pasirodymo cerkvėje. Jos apkaltintos chuliganizmu ir religinės neapykantos kurstymu.

Spalvotos slidininkų kaukės, kurias dėvėjo „Pussy Riot” merginos, tapo grupės skiriamuoju ženklu. Maskvos teismas ketina nagrinėti grupės „Pussy Riot“ apeliacinį skundą dėl priimto nuosprendžio ir skirtos bausmės spalio 1 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.