Avarijoje Maskvoje septynis žmones pražudęs kelių erelis nori nusišauti

„Gėriau dvi dienas”, – šeštadienį Rusijos policininkams prisipažino Aleksandras Maksimovas, Maskvoje girtas sukėlęs avariją, per kurią žuvo 7 žmonės, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2012, 9:09 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:11 PM

Šeštadienį areštinėje pakalbintas 27 metų vairuotojas į griežtus pareigūnų klausimus atsakinėjo gulėdamas ant pilvo ir užsidengęs veidą.

Vėliau policininkai jį paragino atsistoti, bet vyrui tai padaryti sekėsi sunkokai – jis vis dar svirduliavo.

Nepaisant to, vos prieš keletą valandų A. Maksimovas sėdėjo prie savo automobilio „Toyota Crown” vairo, esančio dešinėje pusėje, ir Minsko gatve lėkė ne mažesniu nei 120 kilometrų per valandą greičiu.

15 val. 36 min. vietos laiku neblaivus vyras nesuvaldė transporto priemonės ir rėžėsi į autobusų stotelę ir ten stovinčius žmones. Žuvo 7 žmonės, trys iš jų – paaugliai.

Pats turi sūnų

Areštinėje padaryto interviu vaizdo įrašas šeštadienį buvo įkeltas į interneto svetainę „YouTube”. Jį išplatino šalies Vidaus reikalų ministerija.

A. Maksimovas matomas išsitiesęs ant gulto veidu žemyn sukruvintais drabužiais, užsimetęs ant galvos sportinio džemperio gobtuvą.

Neblaivus A. Maksimovas ir šalia jo sėdėjęs, kaip teigiama, taip pat girtas bendrakeleivis per avariją beveik nenukentėjo.

A.Maksimovui buvo sutvarstyta galva. Ant jo kairės rankos bevardžio piršto – į vedybinį panašus žiedas.

Vieni rusų leidiniai rašo, kad A. Maksimovas neseniai vedė. Kiti informuoja, kad jis su žmona išsiskyrė prieš dvejus metus ir tuomet esą pradėjo daug gerti. Jis turi sūnų.

Visada darė, ką norėjo

Paklaustas, ar žino, kiek žmonių žuvo per jo sukeltą avariją, ir ar supranta, kas jo laukia, A. Maksimovas atsako „taip”.

– Ar visada darote tai, ką norite? – klausia pareigūnas vairuotojo.

– Taip, – atsako šis.

– Ar kada nors dėl to gailitės?

– Taip.

Kai jo pasiteiraujama, kokią bausmę sau skirtų, A. Maksimovas ilgai nesvarsto: „Nusišauti.”

Gresia 9 metai kalėjimo

Policija tvirtina, kad vairuotojas bus apklaustas, kai išblaivės. Kraujo tyrimas patvirtino įtarimus, kad vyras vairavo visiškai girtas.

Teigiama, kad iškart po tragiškos avarijos A. Maksimovas vos laikėsi ant kojų ir elgėsi agresyviai. Jis stengėsi ištrūkti iš policininkų rankų ir grasino sudaužyti kamerą, kuria buvo filmuojamas.

Jeigu A. Maksimovas bus pripažintas kaltu dėl avarijos, jam grės iki devynerių metų kalėjimo bausmė.

Pranešama, jog dar 2010 metais A. Maksimovui buvo atimta teisė vairuoti automobilį už tai, kad vairavo neblaivus. Vairuotojo pažymėjimą jis atgavo 2012 m. kovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.