Prancūzams moksleivės ir dvigubai vyresnio mokytojo santykiai – normalu

Jungtinė Karalystė į 30-metį matematikos mokytoją Jeremy Forrestą, pabėgusį į Prancūziją su 15 metų jaunesne mokine Megan Stammers, žvelgia kaip į nusikaltėlį. Tačiau prancūzams tai, regis, nė motais. Kaip skelbia „Daily Mail“, pareigūnai net neieško britų poros, mat jų šalyje tokie santykiai nėra nusikalstami.

Prancūzijos pareigūnai nelaiko 30-mečio J. Forresto, pabėgusio su 15-mete mokine, nusikaltėliu.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Prancūzijos pareigūnai nelaiko 30-mečio J. Forresto, pabėgusio su 15-mete mokine, nusikaltėliu.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 27, 2012, 1:51 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:04 PM

Rugsėjo 20-ąją pamokose Istborno miesto Vyskupo Bello mokykloje nepasirodę J. Forrestas ir M. Stammers jau kitą dieną buvo atsidūrę Prancūzijoje.

Susirūpinę britų pareigūnai iškart suskambino pavojaus varpais – esą 15-metė privalo būti rasta, nes iš Jungtinės Karalystės išvyko be savo tėvų leidimo. Negana to – su dvigubai už save vyresniu mokytoju.

Apie dingusią porą išsyk pranešta Prancūzijos policijai. Tačiau pabėgėliai nerandami iki šiol. Kodėl?

Greičiausiai kalti prancūzų pareigūnai. Jie patvirtino net neieškantys J. Forresto ir M. Stammers, kadangi britų mokytojas nepažeidžia jokių Prancūzijos įstatymų. Be to, net jei J. Forrestas būtų aptiktas, policija neprivalėtų jo sulaikyti.

Savaitės viduryje dar kalbėta, kad Prancūzijos policija laukia, kol J. Forrestas pasinaudos savo kreditine kortele, – taip būtų galima atsekti poros maršrutą. Tačiau, regis, areštui to nepakaktų.

Mat minimalus amžius, kai lytiniai santykiai nesukelia juridinių pasekmių partneriui, Prancūzijoje yra 15 metų. Būtent tiek – ir M. Stammers. Todėl net patys intymiausi J. Forresto ir jo mokinės ryšiai Prancūzijoje nėra neteisėti.

„Megan pakankamai subrendusi, kad galėtų pati apsispręsti keliauti su J. Forrestu. Kol iš britų negavome kreipimosi dėl nusikaltimo, paauglę laikome tiesiog dingusia, o ne pagrobta“, - pabrėžė Prancūzijos prokuroras Jeanas-Philippe’as Jourbert’as.

M. Stammers ir J. Forresto pabėgimo istorijai kur kas mažiau dėmesio nei Jungtinėje Karalystėje skiria ir Prancūzijos žiniasklaida. Pavyzdžiui, šalies spauda nespausdina Megan nuotraukų, nes taip pažeistų privatumo apsaugos įstatymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.