Vokietijoje pagerbtas buvęs kancleris H. Kohlis

Vokietijos kanclerė Angela Merkel Berlyne surengtame iškilmingame minėjime

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-09-28 17:34, atnaujinta 2018-03-16 12:12

Anksčiau nei kiti, H. Kohlis permainų laikotarpiu suvokė „laiko ženklus“ ir paspartino Vokietijų susivienijimą, kalbėjo A. Merkel. Ji ypač pažymėjo tai, kad H. Kohlis suprato, jog reikia įgyti užsienio partnerių pasitikėjimą. Europiečiai už „geroką dalį savo laimės“ turėtų dėkoti H. Kohliui, sakė kanclerė.

H. Kohlis trumpoje savo kalboje agitavo už tolesnį Europos stiprinimą. „Europos vienijimasis turi tęstis“, - sakė jis. Kartu buvęs kancleris kitiems kalbėtojams padėkojo už jaudinančius žodžius.

Didžiu europiečiu H. Kohlį minėjime vadino ir buvęs Europos Komisijos vadovas Romano Prodi. Jis, kaip „svajotojas ir aktorius“, negrįžtama padarė Europos vienybę, kalbėjo R. Prodi.

Minėjime buvo rodomos buvusio JAV prezidento George'o W. Busho, buvusio britų premjero Johno Majoro ir Liuksemburgo premjero Jeano-Claude'o Junckero vaizdo žinutės. „Be Helmuto Kohlio euro nebūtų“, - sakė J. C. Junkeras.

Iškilmingą minėjimą Vokietijos istorijos muziejuje organizavo Konradas Adenaueris fondas. Jo dingstis - 30-osios H. Kohlio išrinkimo federaliniu kancleriu metinės 1982 metų spalio 1 dieną.

H. Kohlis, kuriam dabar yra 82 metai, Vokietijos kancleriu buvo 1982-1998 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.