M. Saakašvilis susitiko su rinkimus laimėjusiu B. Ivanišviliu

Gruzijos prezidentas Michailas

M. Saakašvilis pripažino savo partijos pralaimėjimą ir pažadėjo sklandų valdžios perdavimą.<br>AP
M. Saakašvilis pripažino savo partijos pralaimėjimą ir pažadėjo sklandų valdžios perdavimą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 9, 2012, 3:13 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:05 AM

Televizijos parodė, kaip koalicijos „Gruzijos svajonė“ lyderis B. Ivanišvilis atvyksta į prezidentūrą Tbilisyje ir spaudžia ranką M. Saakašviliui, tačiau nė vienas jų prieš derybas nieko nekomentavo.

Nepaisydamas pagiežingos rinkimų kampanijos, M. Saakašvilis pripažino savo partijos pralaimėjimą ir pažadėjo sklandų valdžios perdavimą. Penktadienį prasidėjo prezidento partijos ir „Gruzijos svajonės“ atstovų derybos dėl perdavimo.

„Gruzijos svajonė“ gali turėti 84 vietas 150 vietų parlamente, o M. Saakašvilio Vieningasis nacionalinis judėjimas - likusias 66, rodo naujausi negalutiniai duomenys, kuriuos paskelbė centrinė rinkimų komisija.

Tačiau atrodo, kad „Gruzijos svajonė“ nelaimėjo konstitucinės daugumos, su kuria būtų turėjusi tokias pačias galias kaip darbą dabar baigianti M. Saakašvilio vyriausybė, iškilusi į valdžią po 2003-iųjų „rožių revoliucijos“.

Tikimasi, kad B. Ivanišvilis bus premjeras naujojoje vyriausybėje. Pirmadienį jis paskelbė savo ministrų kabineto sudėtį, o jo siūloma užsienio reikalų ministrė Maja Pandžikidzė pažadėjo išlaikyti Gruzijos provakarietišką kursą ir tuo pačiu gerinti santykius su priešininke Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.