B. Obamai – pasiūlymas grįžti į Keniją (video)

JAV prezidento rinkimų kampanija – spalvinga. Viskonsino valstijai Senate atstovauti siekiančio respublikono Tommy Thompsono sūnus Jasonas viename renginyje paskelbė, kad amerikiečiai per lapkričio 6-osios rinkimus turi neeilinę galimybę „išsiųsti prezidentą Baracką Obamą atgal į Keniją“.

Perrinkimo siekiančio JAV prezidento B. Obamos tėvas gimęs Afrikos šalyje Kenijoje.<br>AP
Perrinkimo siekiančio JAV prezidento B. Obamos tėvas gimęs Afrikos šalyje Kenijoje.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2012, 1:40 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:41 AM

Į rinkiminius pietus susirinkę Viskonsino valstijos Kenošos apygardos respublikonai gausiai plojo, kai J. Thompsonas pareiškė: „Turime galimybę išsiųsti B. Obamą atgal į Čikagą. Arba į Keniją.“

„Turime galimybę išgelbėti Ameriką išrinkdami Mittą Romney ir Paulą Ryaną“, - pridūrė ir renginyje dalyvavęs Respublikonų nacionalinio komiteto pirmininkas Reince’as Priebus.

T. Thompsonas, kurio pietuose nebuvo, netrukus pranešė atsiprašantis dėl savo sūnaus žodžių: „Jasonas pasakė tai, ko pasakyti neturėjo, ir jis gailisi.“

Vis dėlto pastaruoju metu tokių pasisakymų apie B. Obamą ir jo kilmę JAV nestinga. Praėjusį antradienį Kalifornijoje per protestą prieš prezidentą aktyvistai mosikavo į kilpą susuktomis virvėmis, arbūzais ir plakatu, ant kurio buvo užrašyta: „Grįžk į Keniją, idiote“.

B. Obamą su Keniją sieja jo tėvas, gimęs būtent šioje Afrikos šalyje. 2006 metais lankydamasis Nairobio universitete, būsimasis JAV prezidentas pažymėjo, kad Kenijoje pirmą kartą viešėjo tik 1987-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.