Vokietijos švietimo ministrė nusirašė disertaciją?

Vokietijos kanclerė Angela Merkel priversta žarstytis paramos žodžiais šalies švietimo ministrei, virš kurios tvenkiasi politinė audra. Įtariama, kad Annette Schavan nuplagijavo nemažą dalį savo daktaro disertacijos.

A. Merkel (kairėje) kol kas užstoja švietimo ministrę A. Schavan.<br>AP
A. Merkel (kairėje) kol kas užstoja švietimo ministrę A. Schavan.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2012, 4:47 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:29 AM

Kol kas A. Merkel atstovas Steffenas Seibertas tikina, kad kanclerė „visiškai pasitiki“ švietimo ministre. Esą A. Schavan – „puiki, sėkmingai dirbanti“ pareigūnė.

Tačiau Diuseldorfo universitetas jau kelis mėnesius atidžiai nagrinėja A. Schavan 1980 metais apsigintą daktaro disertaciją. Vokietijos žiniasklaida savaitgalį pranešė, kad per pirminę patikrą suabejota 60 iš 351 darbo puslapio autentiškumu, nors universitetas tyrimo oficialiai ir nekomentuoja. A. Schavan atmeta kaltinimus plagijavimu. Ji jau pareiškė, kad „niekada nepažeidė šaltinių citavimo taisyklių“.

Praėjusių metų kovą į panašų skandalą įsipainiojo ir kitas A. Merkel vadovaujamos vyriausybės narys, gynybos ministras Karlas Theodoras zu Guttenbergas, kuris galiausiai buvo priverstas atsistatydinti.

Internautai patikrino visas 1,2 tūkst. išnašų jo daktaro disertacijoje. Paaiškėjo, kad K. Th. Zu Guttenbergas, anksčiau jam mestus kaltinimus plagijavimu vadinęs „iš fantastikos srities“, melavo – jis nuplagijavo net du trečdalius savo 2006 metais parašytos disertacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.