Prie Nigerijos krantų iš laivo pagrobti šeši rusų jūreiviai ir vienas estas (atnaujinta)

Pasak jo, pagrobtųjų buvimo vieta nežinoma.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 17, 2012, 6:23 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:09 AM

„Mes patvirtiname, kad pirmadienį šeši rusų jūreiviai ir vienas estų jūreivis buvo pagrobti iš buksyro, priklausančio firmai „Bourbon“, - sakė agentūrai „Interfax“ laikinasis reikalų patikėtinis Valerijus Šapošnikovas. - Pagrobimas įvyko Nigerijos pakrantės vandenyse. Niekas iš įgulos nenukentėjo.“

Pasak jo, pagrobtųjų buvimo vieta nežinoma.

Tą patį pranešė ir laivo „Bourbon Liberty 249“ savininkė, Prancūzijos naftos pramonės firma „Bourbon“ - spalio 15 dieną pagrobti septyni jūreiviai: šeši rusai ir vienas estas.

„Kiti devyni įgulos nariai tebėra laive, kuris plaukia į Ono uostą. Jie saugūs, sveiki ir gyvi“, - nurodoma „Bourbon“ pranešime.

Estija daro visa, kad išlaisvintų šalies pilietį. Tai trečiadienį žurnalistams pareiškė prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas.

"Antrą parą mūsų institucijos dirba kartu su tarptautinėmis atstovybėmis, kad išaiškintų pagrobto estų jūreivio likimą”, - pažymėjo jis.

Prezidentas neabejoja šią problemą sprendžiančių pareigūnų profesionalumu ir pareiškė viltį, kad jūreiviai netrukus bus išlaisvinti ir grįš namo. "Mintyse paremkime jūreivius iš Estijos ir Rusijos, taip pat, žinoma, jų artimuosius, kuriems laukti labai sunku”, - paragino T. H. Ilvesas.

Pagrobimai siekiant išpirkos dažni Nigerio upės deltoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: padėtis Charkivo srityje artėja prie prarajos krašto