Dėl automobilio su 12 lavonų vagystės Vokietijoje įtariami lietuviai (atnaujinta)

Automobilių vagys Brandenburge netoli Berlyno iš stovėjimo aikštelės nuvarė mikroautobusą, kuriame buvo 12 lavonų. Portalo lrytas.lt duomenimis, Vokietijos policija įtaria, kad autobusiuką su 12 kūnų pavogė atvykėliai iš Lietuvos, o trijų automobilių, tarp kurių buvo ir katafalkas, vagystę užsakė mašinvagių lietuvių gauja.

Policijos pareigūnai aiškinasi nusikaltimo aplinkybes.<br>AP asociatyvi nuotr.
Policijos pareigūnai aiškinasi nusikaltimo aplinkybes.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys, Jurgita Noreikienė

2012-10-18 19:12, atnaujinta 2018-03-16 00:36

Spėjama, kad vagys autobusiuką su negyvėliais pagrobė nežinodami, kas yra automobilio krovinių skyriuje.

Lavonai autobusiuku buvo vežami į krematoriumą. Pirmadienio naktį vairuotojas sustojo automobilių stovėjimo aikštelėje, ir jo autobusas buvo pavogtas kartu su dar dviem transporto priemonėmis. „Vagys greičiausiai neplanavo pavogti dvylikos lavonų“, - sakė policijos atstovas.

Portalas lrytas.lt duomenimis, šį nusikaltimą galimai užsakė mašinvagių gaujos vadeivos Lietuvoje, o įvykdė Vokietijoje gyvenantys lietuviai.

Pavogtasis mikroautobusas – baltos spalvos prailgintas „Mercedes-Benz Sprinter“, iš išorės visai neprimenantis katafalko. Policijos manymu, vagys ketino jį nuvaryti į Rytų Europą. Vienas iš trijų kartu pavogtų automobilių jau surastas Poznanės mieste vakarų Lenkijoje.

Tiesa, šiame mikroautobuse nebuvo lavonų. Automobilių stovėjimo aikštelės atstovas sakė, kad vairuotojas pritvirtino karstus, uždarė autobusiuką ir prieš išvažiuodamas dar kartą užėjo į aikštelės pastatą nusiplauti rankų. Vagys pasinaudojo šia pertraukėle, sulaužė spyną ir pavogė transporto priemonę.

Šiuo įvykiu susidomėję vokiečių televizijos „Spiegel TV“ žurnalistai pradėjo tyrimą apie mašinvagių gaujas iš Lietuvos. Lapkričio pradžioje jie ketina atvykti į mūsų šalį ir parengti specialų reportažą. Neseniai „Spiegel TV“ dalyvavo vokiečių policijos surengtame reide p[rie Vokietijos ir Lenkijos sienos. Greitai policija sustabdė Belgijoje pavogtą automobilį BMW X5. Vokietijos policijos teigimu, šioje šalyje ir Belgijoje pastaruoju metu vėl galvas pakėlė automobilių grobikų gaujos.

Vokietijos policija turi duomenų, kad šioms gaujoms vadovaujama iš Lietuvos. Dauguma gaujos narių yra Lietuvos ir Lenkijos piliečiai, vokiečių policija jau prabilo apie „lietuviškąją automafiją“.

Kaip rašo bild.de, aštuoni mirusieji yra iš Berlyno, keturi iš Brandenburgo. Seniausiam buvo 99 metai.

Vienos iš su automobiliu pavogtų mirusiųjų duktė Anja P. sakė pasijutusi kaip filme, kai pirmadienį į jos duris pasibeldė dvi policininkės. Jų pranešta žinia moterį pribloškė.

„Tai buvo lyg filme, kai jos man pasakė, kad mano motina dingo. Tai nesuvokiama!“ - kalbėjo ji.

Anjos P. motina mirė spalio 2 d. po ligos.

Lavonai buvo vežami į Meseno krematoriumą Saksonijoje, kur turėjo būti kremuoti. Jų laidotuvių ceremonija buvo planuojama spalio 30 d. Noikelno kapinėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.