Labdaringoje vakarienėje – B. Obamos ir M. Romney pokštai

Dėl JAV prezidento posto kovojantys demokratas Barackas Obama ir respublikonas Mittas Romney net po debatų neatsitraukia vienas nuo kito. Tiesa, šįsyk jie kartu atsidūrė ne retorinių grumtynių scenoje, o prie stalo labdaringoje vakarienėje Niujorke. Ir svaidėsi ne kaltinimais, o šmaikščiais juokeliais, skelbia BBC.

B. Obama (kairėje) ir M. Romney dažnai kvatojosi kartu su kardinolu Timothy Dolanu.<br>AP
B. Obama (kairėje) ir M. Romney dažnai kvatojosi kartu su kardinolu Timothy Dolanu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2012, 3:55 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:04 AM

Labdaringamr renginyje, į kurį varžovus prezidento rinkimuose sukvietė Niujorko arkivyskupija, B. Obama juokais pareiškė, kad per savo pasirodymą pirmuosiuose debatuose – šiuos prezidentas akivaizdžiai pralaimėjo – jis tiesiog miegojo. Kad pasiruoštų antriesiems.

Savo ruožtu M. Romney pasišaipė iš savo turtų. Balta peteliške pasidabinęs politikas mestelėjo: „Pagaliau galima atsipalaiduoti ir atrodyti taip, kaip mėgstu atrodyti savo namuose“. Be to, primindamas, kad yra mormonas, jis pareiškė, jog debatams ruošėsi 65 metus nevartodamas alkoholio.

Susirinkusiesiems M. Romney taip pat priminė linksmomis replikomis pasižymėjusius kandidatų į viceprezidentus Joe Bideno ir Paulo Ryano debatus: „Tikėjausi, kad prezidentas atsives J. Bideną, nes jis gali juoktis iš visko“.

„Per antruosius debatus buvau gerokai energingesnis, kadangi pailsėjau snausdamas per pirmuosius“, - neatsiliko ir B. Obama.

Perrinkimo siekiantis JAV prezidentas atkreipė dėmesį į jam metamą kritiką dėl to, kad jis pradėdamas kadenciją esą buvo pernelyg populiarus užsienyje.

„Esu sužavėtas tuo, kaip puikiai gubernatorius M. Romney išvengė šios problemos“, - juokavo B. Obama. M. Romney šią vasarą buvo kritikuojamas dėl gana nevykusio pasirodymo kelionėje po užsienio šalis.

JAV prezidentas ketvirtadienį taip pat pasirodė populiarioje komiko Jono Stewarto vedamoje laidoje „The Daily Show“, kurioje patikino, kad po šalies ambasadorisu Libijoje nužudymo skirs daug didesnį dėmesį amerikiečių saugumui užsienyje.

Po trečiadienio debatų M. Romney dar labiau sutvirtino savo pozicijas nacionalinėse rinkėjų apklausose. Respublikonas dabar jau lenkia B. Obamą. Tiesa, prezidentas vis dar pirmauja svarbiausiose valstijose, kurių rinkikai ir lems rinkimų baigtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.