Švedijos zoologijos sode - gyvūnų ir imigrantų darbuotojų kančios

Populiarų Švedijos Elando zoologijos sodą sukrėtė skandalas. Buvusi darbuotoja papasakojo, kaip žiauriai zoologijos sodo darbuotojai elgdavosi su gyvūnais. Kartais gyvūnai buvo užmušami tiesiog tam, kad būtų sutaupyta lėšų jų priežiūrai, rašo thelocal.se.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2012, 6:45 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:58 PM

Caroline Ryding sakosi metusi darbą Elando gyvūnų parke, nes buvo nuolat verčiama, kaip pati sako, blogai elgtis su gyvūnais.

„Ožys ir koatis (meškėninių šeimos žinduolis, - red.) buvo mušami beisbolo lazdomis iki mirties. Nebuvo patalpos, kur juos laikyti, nebuvo galima iškviesti veterinarijos gydytojo. Savininkai mums liepė tylėti, nes tai, ką jie padarė, buvo neteisėta“, - pasakojo ji.

Pasak C. Rydingk, koatį valdžios nurodymu užmušė kitas darbuotojas.

Buvusi prižiūrėtoja taip pat pasakojo, kad gyvūnai būdavo blogai maitinami, jiems būdavo duodamas netinkamas maistas, dažnai jie neturėdavo vandens.

C. Rydingk sako girdėjusi, kad liūto jauniklis buvo laikomas be maisto, kad numirtų badu.

Aftonbladet.se rašo, kad Elando zoologijos sode buvo samdomi imigrantai darbuotojai ir verčiami dirbti vergiškomis sąlygomis.

Oficialiai atvykėliai iš Lenkijos ir Bulgarijos gaudavo tokį pat atlyginimą, kaip švedai, tačiau būdavo atskaičiuojamos apgyvendinimo ir maisto išlaidos.

Tačiau jie būdavo maitinami beždžionių maistu. Taip pat jiems buvo tiekiama nudobtų parko gyvūnų mėsa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.