Rusijos sekso simbolis K. Sobčiak tapo opozicijos veidu

Opoziciją traiškantis Kremlius vietos valdžios rinkimuose pasiekė dar vieną pergalę. Tačiau nutildyti Vladimiro Putino valdžia nepatenkintų rusų nepavyksta. Mat pastarųjų gretose girdėti ir įžymybių balsai.

K. Sobčiak dar visai neseniai garsėjo skandalingu ir seksualiu įvaizdžiu, tačiau dabar ji – tik viena daugiatūkstantinių opozicijos mitingų dalyvių V. Putino valdomoje Rusijoje.
K. Sobčiak dar visai neseniai garsėjo skandalingu ir seksualiu įvaizdžiu, tačiau dabar ji – tik viena daugiatūkstantinių opozicijos mitingų dalyvių V. Putino valdomoje Rusijoje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2012, 11:02 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:17 PM

Dar neseniai 30 metų K. Sobčiak buvo vadinama auksine mergaite, vakarėlių liūte, turinčia gerus ryšius su Kremliumi, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „Der Stern“.

Turtinga, seksuali ir išskirtinio elgesio, jos gyvenimas sukosi tik apie pinigus ir troškimą būti dėmesio centre. Jos veidas ir įspūdingas kūnas puikavosi ant žurnalų viršelių.

Bet, visų nuostabai, garsioji rusė pradėjo kratytis lengvabūdės įvaizdžio ir vis giliau neria į politiką. Tik ne į tą pusę, kur ją galbūt norėtų matyti Kremlius.

Už flirtą su opozicija K. Sobčiak dabar priversta mokėti. Seksualiu įvaizdžiu garsėjusią, o dabar kukliai besirengiančią moterį, kaip ir kitus Rusijos opozicijos dalyvius, negailestingai persekioja valdžia. Dabar ji tampoma po teismus, gyvenimas apkarto. Ar buvo verta išsižadėti lengvabūdiško gyvenimo?

Įtarinėjama savireklama

Maskvos miesto gatvėmis lengvai slysta juoda „Audi A8” tamsintais stiklais, prie jos vairo sėdi dramblotas vairuotojas. Ant galinės sėdynės įsitaisiusi K. Sobčiak skaito: greitai, sutelkusi dėmesį, piktindamasi.

Nieko nuostabaus: pirmuosiuose Rusijos žiniasklaidos puslapiuose ir vėl straipsniai apie ją. Kvaili, anot jos, palyginimai su Paris Hilton, abejonės dėl jos rimtumo, pašaipos dėl posūkio į politikos aktyvistes.

Žurnalistai ir vėl kelia tuos pačius klausimus: ar dalyvaudama protesto judėjime K.Sobčiak nepanaudoja to tik kaip scenos savo patraukliam įvaizdžiui kurti?

Gal ji viso labo tik klastingas Kremliaus propagandos objektas? O galbūt opozicijos veikėja iš nenugalimojo Rusijos vadovo V.Putino malonės?

Skandalistė jau suaugo?

K. Sobčiak teigimu, pasukusi į politiką ji prarado viską: karjerą, pinigus, galbūt ir laisvę.

Skaitydama britų laikraštį, įniršusi ji komentuoja: „Jei jau aš turiu prabangų automobilį su vairuotoju, nejau dėl to nebegaliu ginti demokratijos? Noriu gero gyvenimo.

Ar dėl to negaliu reikalauti sąžiningų rinkimų ir reformų?”

K. Sobčiak neslepia, kad padarė karjerą kaip „rusiškoji Paris Hilton” – taip ją neseniai pavadino ir Amerikos televizijos kanalas CNN, parodęs siužetą apie ją, – ir uždirbo milijonus.

Moteris taip pat neslepia, kad Rusijos prezidentą V.Putiną pažįsta nuo vaikystės.

Bet ji leidžia sau, vilkėdama prabangius audinių kailinius, dalyvauti protesto demonstracijoje prieš V.Putiną, nes tai jai patinka.

Dabar K. Sobčiak siekia, kad į ją būtų žiūrima rimtai kaip į aktyvistę ir politikos žurnalistę, nes, pasak jos, ji jau suaugo.

Tokį merginos elgesį jos kritikai laiko tik įvaizdžio kūrimu.

Bet, reikia pripažinti, kad dabar 30-metė – viena iš nedaugelio, kuri dar išdrįsta viešai kelti kritiškus klausimus – garsiai ir provokuojamai.

Viską aukoja opozicijai?

Tokie K. Sobčiak veiksmai pridarė jai daug nemalonumų: ji turėjo atlaikyti dvi apklausas ir ikiteisminį tyrimą dėl mokesčių.

Virš jos pakibęs Damoklo kardas: blogiausiu atveju gresia būti įkalintai iki septynerių metų.

„O juk aš tenoriu gyventi šiuolaikinėje europinėje valstybėje. Civilizuotoje šalyje, kur būtų laikomasi įstatymų, kur vyktų sąžiningi rinkimai ir prezidentai savo poste sėdėtų neamžinai”, – sako K. Sobčiak.

Vargu ar Rusijoje atsirastų dar vienas viešas asmuo, kuris būtų toks atviras ir su tokiu įkarščiu save populiarintų: K. Sobčiak žinomumo laipsnis artėja prie V. Putino.

Ji įdėjo daug pastangų savo „prekės ženklui” – svarbiausiam kapitalui – kurti.

Pastaruoju metu jos metinės pajamos siekė 2,4 milijono dolerių. Ji gaudavo pinigų iš reklamos, investavo į prabangų Maskvos restoraną ir mažiausiai du butus.

Dabar mergina viską, ką turi – grožį, pinigus, panaudoja savo mintims skleisti per televiziją, „YouTube” ir socialiniame tinkle „Twitter”, kuriame turi per pusę milijono ištikimų sekėjų.

„Užsispyręs” nedidelis Maskvos kabelinės televizijos kanalas „Dožd” („Lietus”) transliuoja aštrias K. Sobčiak pokalbių laidas, nes cenzūruojama valstybinė televizija jos paslaugų atsisakė.

„State Departament-3” – laida, kurioje į politiką pasukusi buvusi aukštuomenės liūtė nori diskutuoti apie savo šalies realybę, anot jos, apie „paperkamus teisėjus ir funkcionierius, politinius kalinius, korupcinius skandalus ir žmogiškąsias tragedijas”.

Priklausė Rusijos elitui

K. Sobčiak – pertvarkos vaikas. Ji augo pašėlusiame dešimtajame dešimtmetyje – didelių permainų laiku.

Tuo metu buvo svarbu tik pinigai, sėkmė ir spindesys.

Todėl ji tapo elito vakarėlių liūte, įspūdingai atrodančia jauna moterimi, kurią domino brangūs Vakarų pasaulio prekės ženklai.

Vaikystėje Ksenija lankė vieną prestižiškiausių Sankt Peterburgo mokyklų, Marijos teatro baleto, Ermitažo meno studijas, mokėsi groti fortepijonu.

Baigusi Maskvos valstybinio tarptautinių santykių instituto Tarptautinių santykių fakultetą, gavo bakalauro diplomą su pagyrimu, o magistre tapo po studijų šio instituto Politologijos fakultete.

K. Sobčiak supo daug turtingų draugų, netrukus ji tapo televizijos laidų vedėja, atliko nedidelius vaidmenis trečiarūšiuose kino filmuose, aštuonerius metus vedė laidą „Dom 2” – rusiškąjį „Big Brother” variantą, skandalais ir ne vaikams skirtomis scenomis išgarsėjusį realybės šou.

20-metė K. Sobčiak jau gyveno Maskvoje, Frunzės krantinėje, nuosavame bute, kurį padovanojo vienas iš turtingų meilužių.

O jų netrūko: jos mylimųjų sąraše buvo amerikiečių verslininkas Aleksas Šusterovičius, čečėnas Umaras Džabrailovas, naftos magnatas Viačeslavas Leibmanas.

Beje, dėl to, kad Ksenija pernelyg dažnai keitė savo mylimuosius, tauta ją neretai pavadindavo kekše.

Į piktas apkalbas nereaguoja

Ironiška, kad pasukusi į politiką ir atsikračiusi seksualaus įvaizdžio K.Sobčiak sulaukė naujos užgauliojimų ir aštrių replikų bangos.

Ypač daug purvo ant jos liejo Kremliui ištikimos jaunimo organizacijos – jos moterį vadina ne šiaip kekše, bet ir „Vakarams parsidavusia prostitute, pasiryžusia išduoti savo šalį dėl dolerių”.

Neatsitiktinai po to, kai sykį į K. Sobčiak, lyg įtariamos teroristės, butą atlikti kratos įsiveržė specialusis policijos būrys OMON ir surado pusantro milijono eurų grynaisiais, pasklido gandai, kad šie pinigai – „Vakarų specialiųjų tarnybų atlygis kekšei, kurstančiai rusus prieš valdžią”.

Tačiau per daugelį metų chaotiško Rusijos pramogų pasaulio užkulisiuose K. Sobčiak užsiaugino storą odą, atsparią patyčioms.

Ji pati teigia, kad dabar daug didesnį siaubą kelia ne asmeniniai išpuoliai prieš ją pačią, o tai, kur ritasi Rusija.

Ar tai nuoširdūs savo šalimi susirūpinusios ir pagaliau suaugusios merginos žodžiai, ar tik dar viena viešųjų ryšių akcija? Dėl to rusai nesutaria, bet aišku viena – apie K. Sobčiak dar bus kalbama ilgai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.