Suomijos premjero tykojo peiliu ginkluotas vyras

Į Suomijos

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, AP, "Interfax", BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2012, 9:40 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:39 PM

„Ministro pirmininko apsaugininkai sulaikė asmenį, kuris atsinešė aštrų ginklą į rinkiminį ministro pirmininko Kataineno susitikimą Turku mieste, - sakoma premjero tarnybos pareiškime. - Ministras pirmininkas nesužeistas, programa tęsiama, kaip planuota“,

Apsaugininkai greitai puolė ginti J. Kataineno ir patraukė jį toliau nuo incidento vietos. Netrukus jis vėl grįžo tęsti rinkimų kampanijos.

Incidentas įvyko 41-erių J. Katainenui dalyvaujant prieš artėjančius savivaldybių rinkimus Turku mieste surengtame mitinge. Premjerą užstojo jo apsaugininkai, ir jis per pasikėsinimą nenukentėjo, sakė partijos atstovas dienraščiui „Helsingin Sanomat“.

Pasak Suomijos žiniasklaidos, vyriškis stovėjo per metrą nuo premjero pėsčiųjų gatvėje. Greta buvo dar apie dešimt žmonių.

„Vyriškis priėjo pasikalbėti su premjeru, kaip gali bet kuris pilietis. Aš šimtu procentų nemačiau, kas įvyko, nes buvau už J. Kataineno nugaros. Matyt, vyriškis ištraukė peilį iš kišenės, bet nieko nespėjo padaryti, nes apsaugininkai sučiupo jį“, - pasakojo laikraščiui Koalicinės partijos politinis sekretorius Joonas Kallio.

Pasak laikraščio „Hufvudstadsbladet“, jaunas, netvarkingos išvaizdos vyras priėjo prie premjero paspausti jam rankos, sakydamas, jog atsidūrė sunkioje padėtyje ir jam reikia pagalbos.

„Tada vyriškis puolė ant kelių, išsitraukė peilį ir ėmė kažką kalbėti apie žudymą“, - pasakojo laikraščiui įvykį matęs fotografas Robertas Segeris.

Prieš pat šį incidentą J. Katainenas kalbėjo apie mokesčius už dyzeliną ir pagyvenusių žmonių mokamus mokesčius.

Užpuolikas su uždėtais antrankiais pristatytas į Turku policijos valdybą

Suomijoje ateinantį sekmadienį vyks vietinės savivaldos rinkimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.