Sužvėrėję egiptiečiai žurnalistę ketino prievartauti tiesioginiame eteryje (video)

Egipto sostinė jaunoms moterims tapo pavojinga vieta. Mat esą už laisvę kovojantys egiptiečiai itin pamėgo grupinius išprievartavimus. Šį savaitgalį nuo išniekinimo tik per plauką išsigelbėjo žurnalistė, rengusi reportažą prancūzų televizijos kanalui „France 24“. Merginą iš sužvėrėjusių egiptiečių nagų išplėšė jos kolega ir sugebėjo su ja pasislėpti kavinėje, praneša newsru.com.

Mergina sakė, kad už išgelbėjimą nuo grupinio išprievartavimo ji dėkinga operatoriui Ashrafui Khaliliui ir savo tvirtam diržui.
Mergina sakė, kad už išgelbėjimą nuo grupinio išprievartavimo ji dėkinga operatoriui Ashrafui Khaliliui ir savo tvirtam diržui.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2012, 6:19 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:46 PM

Sonia Dridi į bėdą pateko šeštadienio vakarą pagrindinėje sostinės Tahriro aikštėje. Žurnalistė norėjo papasakoti prancūzams apie Kairo įvykius stovėdama protestuotojų minioje.

S. Dridi kolega operatorius užfiksavo akimirką, kai žurnalistę suokalbininkai glaudžiai apsupo, paėmė iš jos mikrofoną ir ją, net nespėjusią suprasti, kas vyksta, nuvedė už kadro. Priešais kamerą liko tik pikti, į merginą rankas tiesiantys ir tarsi dėl grobio besistumdantys vyrai.

„Kartu su manimi buvo mano komanda. Aš negalvojau, kad gresia koks nors pavojus, - vėliau kanalui „France 24“ prisipažino S. Dridi. - Daugiausia tai buvo jauni vyrai, bet ne tik. Jie pradėjo mane liesti ir aš nusprendžiau įsikibti į savo kolegą, kuris bandė mane apginti.“

Mergina sakė, kad už išgelbėjimą nuo grupinio išprievartavimo ji dėkinga operatoriui Ashrafui Khaliliui ir savo tvirtam diržui. Mat užpuolikai paskubomis bandė jį atsegti ir apnuoginti žurnalistę, tačiau jiems nepavyko.

Operatorius sugebėjo išplėšti merginą prievartautojams iš rankų ir nusitempė ją į artimiausią kavinę. Užeigos šeimininkai iškart suprato, kad porelei reikalinga pagalba, tad užrakino duris ir užtraukė užuolaidas. Nepaisant to, kelios dešimtys vyrų beldėsi į duris, reikalaudami atidaryti.

Po 20 minučių užsimaskavę žurnalistai sugebėjo išsprūsti iš kavinės ir įsėsti į taksi, bet sulaukėję vyrai jų vis tiek nenorėjo paleisti. Supratę, kad grobis sprunka, jie kurį laiką vijosi taksi.

S. Dridi jau kreipėsi į policiją, parašė pareiškimą dėl bandymo išprievartauti.

Vėliau socialiniame tinkle „Twitter“ ji rašė, jog jaučiasi gerai, ir kad per sumaištį ji ir operatorius neteko savo daiktų, kuriuos turėjo su savimi. Tiesa, jos rankinę surado vienas berniukas, kuris matė sceną ir vėliau nugvelbė žurnalistės daiktus, kad galėtų juos jai grąžinti.

Mergina dėkojo savo gelbėtojui ir prisipažino, kad tąsyk jai buvo labai baisu.

Toks incidentas – jau ne pirmas atvejis, kada šėlstantys egiptiečiai užpuola žurnalistę. Šį birželį per demonstraciją buvo išprievartauta britų žurnalistė.

2011 m. vasarį Tahriro aikštėje vidury baltos dienos buvo sumušta ir išprievartauta amerikietė žurnalistė. Tądien egiptiečiai šventė diktatoriaus Hosni Mubarako nuvertimą. 

Tų pačių metų lapkritį toje pačioje aikštėje per masinius susibūrimus buvo sumuštos ir išprievartautos net dvi žurnalistės – viena amerikietė, kita prancūzė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?