Kuklusklano nariai padegė juodaodę merginą

JAV sukrėtė įžūlus išpuolis prieš dvidešimtmetę juodaodę. Ją padegė trys baltais apsiaustais vilkintys vyrai, ant nukentėjusiosios automobilio užrašę „KKK“. Žiaurus nusikaltimas įvykdytas Luizianos valstijoje sekmadienio vakarą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2012, 6:24 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:12 PM

Juodaodę merginą užpuolė, kaip ji sakė, trys baltais apsiaustais vilkintys vyrai. Jie apipylė ją degiu skysčiu ir padegė.

Pareigūnai pusę kūno apdegusią S. Moffitt rado po to, kai ji juos išsikvietė, paskambinusi pagalbos telefonu 911.

Nukentėjusioji vandeniu iš čiaupo sugebėjo pati užgesinti ugnį, iki atvykstant policijai. FTB tiria dėl rasinės neapykantos įvykdytą nusikaltimą. Deja, įtariamieji kol kas nesulaikyti. Įkalčių taip pat neaptikta.

Nudegusi mergina paguldyta į ligoninę. Jos būklė - kritinė. Kai kurie merginos kūno nudegimai yra itin sunkūs - trečiojo laipsnio.

Nusikaltimą tiriantys pareigūnai aptiko ant nukentėjusiosios automobilio užrašytas raides „KKK“. Tai nuoroda į rasistinę baltųjų organizaciją Kukluksklaną. Balti apsiaustai, kuriuos esą vilkėjo užpuolikai, yra tradicinis Kuklusklano narių apdaras.

Nors po užpuolimo pasigirdo kalbų, neva nukentėjusioji užpuolimo vakarą vilkėjo marškinėliais su JAV Prezidento Barako Obamos atvaizdu, jos mama tai paneigė.

Iškart po šio įvykio socialiniame tinkle „Facebook“ susikūrė Sharmeka Moffitt palaikanti grupė, prie kurios prisijungė per 28 tūkstančius narių. Vietoje, kur įvykdytas nusikaltimas, padėta gėlių ir balionėlių, su linkėjimais pasveikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.