Šiaurės Korėjoje sušaudytas karininkas, per gedulą gėręs likerį

Šiaurės Korėjai gedint dėl mirusio šalies vadovo Kim Jong-ilo, vienas aukštas šalies pareigūnas išdrįso vartoti alkoholį. Toks įžūlumas šalies vadovams pasirodė vertas pačios griežčiausios bausmės – mirties. Pietų Korėjos žiniasklaida pranešė, kad prasikaltęs karininkas buvo sušaudytas, rašo „Huffington Post“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 25, 2012, 3:52 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:16 PM

Pranešama, kad nubaustasis Kim Cholas, kuris buvo šalies ginkluotųjų pajėgų viceministras, apkaltintas tuo, kad 100 dienų trukusio gedulo metu gėrė likerį.

Tuo metu šiaurės korėjiečiams buvo draudžiama maloniai leisti laisvalaikį, taip pat ir gerti alkoholį. Pernai gruodį mirusio Kim Jong-ilo laidotuvėse dalyvavo tūkstančiai žmonių, kurie stengėsi vienas kitą pranokti kuo garsiau ir įspūdingiau raudodami.

Teigiama, kad Kim Cholo egzekucija įvykdyta sausio mėnesį. Jis turėjo stovėti prieš ginkluotus karius, kurie jį sušaudė. Teigiama, kad naujasis Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas įsakė nepalikti jokių nužudytojo pėdsakų.

Anglų kalba leidžiamas Pietų Korėjos laikraštis „Chosun Ilbo“ rašė, kad Kim Cholas buvo vienas iš 14 pačių svarbiausių partijos, armijos ir vyriausybės pareigūnų, kurie buvo nušalinti nuo savo pareigų po Kim Jong-uno atėjimo į valdžią. Visi jie buvo apkaltinti alkoholio vartojimu per gedulą ir dalyvavimu sekso skandaluose.

„Panašu, kad valymai kurį laiką tęsis, nes Kim Jong-unas nori suimti valdžią į savo rankas“, - laikraštis citavo vieną Pietų Korėjos vyriausybės pareigūną. Jis taip pat mano, kad valymai sukels nepasitenkinimą paslaptingame šalies elite, ir tai turės destabilizuojantį poveikį naujajam režimui.

Vis dėlto kai kurie žiniasklaidos leidiniai abejojo pranešimu apie Kim Cholo mirtį. Anot vieno „Foreign Policy“ analitiko, jau ir anksčiau būta pranešimų apie likviduotus Šiaurės Korėjos pareigūnus, bet vėliau paaiškėjo, kad jie gyvi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.