BBC toliau griūva: traukiasi naujienų redaktorė ir jos pavaduotojas (papildyta)

Pedofilijos skandalas britų nacionalinį transliuotoją gramzdina į vis gilesnę duobę. Šeštadienį neatlaikęs spaudimo savo postą paliko BBC generalinis direktorius George'as Entwistle'as. Pirmadienį jo pėdomis pasekė BBC naujienų redaktorė Helen Boaden ir jos pavaduotojas Steve'as Mitchellas, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2012, 11:30 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:09 PM

 Taip transliuotojas siekia apsivalyti nuo „skaidrumo trūkumo“. 

G. Entwistle'as BBC generaliniu direktoriumi tapo tik prieš porą mėnesių. Atsistatydinimo pareiškimą jis įteikė po to, kai jo vadovaujamos televizijos naujienų laidoje „Newsnight“ vienas konservatorių politikas buvo klaidingai apkaltintas vaiko tvirkinimu.

Juolab, kad pats BBC pastaruoju metu sulaukia tokių pačių kaltinimų. Televizija ITV prieš kurį laiką atskleidė, kad dabar jau mirusi BBC žvaigždė Jimmy Savile'is per keturis dešimtmečius lytiškai išnaudojo šimtus vaikų.

Kai kuriuos nusikaltimus jis esą įvykdė BBC patalpose. Pradėta kalbėti, kad BBC galėjo ne tik dangstyti J. Savile'į, bet ir apskritai slėpti pedofilų tinklą.

Tad traukdamasis iš generalinio direktoriaus pareigų G. Entwistle'as nurodė ištirti, kodėl ta pati laida „Newsnight“ 2011-ųjų pabaigoje nusprendė neskelbti pranešimo apie įtarimus J. Savile'iui.

Tuo metu už laidos turinį buvo atsakinga H. Boaden. Ši žurnalistė ir jos pavaduotojas S. Mitchellas buvo paprašyti atsistatydinti.

Tiesa, BBC tvirtinimu, nei H. Boaden, nei S. Mitchellas neturėjo nieko bendra su  „Newsnight“ laida, kai ji neteisingai apkaltino pedofilija buvusį Konservatorių partijos iždininką Alistairą McAlpine'ą.

Kai kurias H. Boaden pareigas perėmė buvęs „Sky News“ vadovas Nickas Pollardas. Jam taip pat patikėta atlikti vidinį tyrimą dėl H. Boaden sprendimų.

 G. Entwistle'as palikęs generalinio direktoriaus postą turėtų gauti 450 tūkst. svarų sterlingų (beveik 2 mln. litų) išmoką. Anot BBC, šis faktas Jungtinėje Karalystėje plačiai kritikuojamas.

BBC politikos apžvalgininkas Davidas Dimbleby netgi pareiškė, kad G. Enwistle'as nebuvo tinkamas eiti šias pareigas.  „Pats faktas, kad jis nusprendė ne kovoti, o pasitraukti, pademonstravo, kad jis nebuvo tinkamai parinktas asmuo eiti generalinio direktoriaus pareigas. Jeigu jau ketini būti generaliniu direktoriumi, turi būti pasirengęs kovoti už organizaciją ir tuos žmones, kurie jai dirba", - kalbėjo D. Dimbleby.

Parengė Eglė Buitkienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.