Lenkijos premjeras tikisi, kad Lietuvai pirmininkaujant bus pasirašyta ES ir Ukrainos asociacijos sutartis

Europos Sąjungos ir

Apie Ukrainos reikalus D. Tuskas kalbėjosi su Vokietijos kanclere A. Merkel.<br>AP
Apie Ukrainos reikalus D. Tuskas kalbėjosi su Vokietijos kanclere A. Merkel.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2012, 8:44 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:47 AM

Pasak šio radijo, apie Ukrainos reikalus D. Tuskas kalbėjęsis trečiadienį su Vokietijos kanclere Angela Merkel per 12-ąjį Lenkijos ir Vokietijos konsultacijų posėdį.

„Lenkijos ministras pirmininkas išreiškė viltį, kad Asociacijos sutartis tarp Ukrainos ir Europos Sąjungos bus pasirašyta kitų metų lapkritį per Rytų Partnerystės šalių vadovų susitikimą Vilniuje“, - nurodė radijas, primindamas, kad antrąjį pusmetį Europos Sąjungai pirmininkaus Lietuva.

D. Tuskas sakė, jog jis ir A. Merkel sutinka, kad Ukrainos atžvilgiu reikia rodyti kantrybę ir suprasti šios šalies geopolitinę padėtį.

A. Merkel, savo ruožtu, sakė, kad iš Ukrainos tikimasi konkrečių dalykų ir jog įvairius sunkumus galima įveikti dialogu.

Vokietijos kanclerė taip pat pažymėjo, kad Asociacijos sutarties pasirašymas yra tam tikras procesas ir kad ES planuoja tęsti derybas si Kijevu.

D. Tuskas nurodė, jog Varšuva parems Ukrainą jos kelyje į Europą, pranešė Lenkijos radijas.

Anksčiau Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis (Bronislavas Komorovskis) spalio 28-ąją Ukrainoje vykusius rinkimus įvertino kaip europinio požiūrio šalyje sėkmę.

„Mažai buvo nagrinėjamas ir mažai nušviestas tas faktas, kad rinkimų Ukrainoje rezultatą reikia laikyti absoliučia europinių pozicijų Ukrainoje sėkme“, - sakė jis kalbėdamasis su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Hermanu Van Rompuy.

B. Komorowskis sakė esąs įsitikinęs, kad Ukrainos ir ES artėjimo perspektyvos atvėrimas „turi reikšti ir pažangą vidaus reformų sferoje“ Ukrainoje, ypač „teismų, prokuratūros, baudžiamojo proceso, ir visų kitų, susijusių su nerimastingais reiškiniais Ukrainoje, sferoje“.

Lenkijos prezidento nuomone, galima apjungti abu procesus: artėjimą prie Asociacijos sutarties pasirašymo ir ratifikavimo bei vidaus problemų sprendimą Ukrainos valstybės santvarkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.