Teksase karo veteranų paradą ištaškė traukinys: žuvo 4 žmonės, 17 sužeista (papildyta)

Vakarų Teksase

Šventė baigėsi nė neprasidėjusi. Renginio dalyviai buvo sukrėsti.<br>AP
Šventė baigėsi nė neprasidėjusi. Renginio dalyviai buvo sukrėsti.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 16, 2012, 9:45 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:43 AM

Midlando miesto administracijos atstovas Ryanas Stoutas sakė, kad ši avarija įvyko apie 16 val. 30 min. vietos (penktadienį 0 val. 30 min. Lietuvos) laiku vienoje iš geležinkelių bendrovės „Union Pacific“ pervažų. Liudininkų teigimu, traukinys signalizavo, o žmonės šoko žemyn nuo dekoruotos vilkiko platformos. Preliminaraus tyrimo metu nustatyta, kad užkarda ir pervažos šviesoforas veikė.

Pranešama, kad du žmonės mirė vietoje, dar du - Midlando memorialinėje ligoninėje. R. Stoutas sakė, kad toje pačioje ligoninėje gydomi šeši žmonės. Mažiausiai vieno būklė kritinė. Dar vienuolika sužeistų žmonių buvo išleisti gydytis į namus.

Nacionalinio transporto saugumo valdybos atstovas Peteris Knudsonas sakė, kad jo agentūra pradėjo šio incidento tyrimą.

Tuo tarpu žurnalistams išsiuntus užklausimą „Union Pacific“ atstovei, atsakymas dar nebuvo gautas.

Planuotas paradas turėjo užbaigti „Didvyrių medžioklės“ (Hunt for Heroes) renginį, o sužeistiems kariams ateinantį savaitgalį organizuojama elnių medžioklės išvyka. Ant platformos, į kurią įsirėžė traukinys, sėdėjo daugiau kaip 20 žmonių: veteranai su žmonomis. Anot Patricios Howle, kuri per nelaimę sėdėjo savo automobilyje prie pervažos, žmonės, išgirdę traukinio signalą ėmė panikuoti.  „Tuo metu kalbėjausi telefonu, o pamačiusi, kas vyksta, ėmiau klykti", - vėlų ketvirtadienio vakarą agentūros  „Associated Press" žurnalistams pasakojo moteris. - Vilkiko kabina buvo jau už pervažos, bet jis negalėjo labiau pavažiuoti, nes priešais jį stovėjo kitas automobilis."  „Tai buvo siaubinga avarija, kuri nutiko tieisiai man prieš akis. Mačiau, kaip žmonės ant vilkiko platforomos ėmė panikuoti ir daugelis šoko žemyn. Tačiau daugeliui jų buvo jau per vėlu, traukinys į juos rėžėsi labai greitai", - pasakojo kitas liudininkas Danielis Quinonezas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.