Pasaulio pabaigos laukianti rusė kirviu užkapojo savo mažylį

Rusijos Žemutinio Naugardo srityje sulaikyta 41 metų kaimo gyventoja, įtariama žiauria vaikžudyste religiniu pagrindu. Motina kirviu užkapojo sūnų, kuriam buvo vos 1 metai 7 mėnesiai. Pati sulaikytoji prisipažino, kad taip pat planavo nužudyti ir dukterį ir nusižudyti pati, laukdama 2012 m. gruodžio 12 dieną ateisiančios apokalipsės, rašo newsru.com.

Per pirmąsias apklausas Irina melavo, kad vaikas dingo, kai ji naktį varė iš namų katiną. Bet greitai radėjo painiotis parodymuose, o po to prisipažino padariusi nusikaltimą.<br>R. Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Per pirmąsias apklausas Irina melavo, kad vaikas dingo, kai ji naktį varė iš namų katiną. Bet greitai radėjo painiotis parodymuose, o po to prisipažino padariusi nusikaltimą.<br>R. Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2012, 9:06 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:59 AM

Pagal vieną iš versijų, vaikžudė veikė sektos „antikristo religija“ dvasinio lyderio paliepimu – jis atsiuntė jai į telefoną tekstinę žinutę su nusikalstamu įsakymu.

Pranešama, kad Irina Marušina lapkričio 4 d. 4 val. ryto pabudo nuo vaikų verksmo. Dukterį Nastią jai pavyko nuraminti, o jaunesnysis jos broliukas Paša nesiliovė verkti.

„Ir tada man aptemo sąmonė, - Irina pasakojo tyrėjams. - Paėmiau Pašą ant rankų, namo kieme pagriebiau kirvį ir nunešiau sūnų į upelio pusę“. Nuėjusi 400 metrų, moteris paguldė vaiką ir trenkė jam į galvą kirvio ašmenimis. Įsitikinusi, kad berniukas mirė, ji įmetė lavoną į upelį.

Po to Irina grįžo namo, pasiėmė Nastią ir taksi išvažiavo į svečius pas draugus. O po dešimties dienų buvusiam vyrui Aleksandrui paklausus, kaip vaikai, vaikžudė pareiškė, kad Paša pagrobtas.

Per pirmąsias apklausas Irina melavo, kad vaikas dingo, kai ji naktį varė iš namų katiną. Bet greitai radėjo painiotis parodymuose, o po to prisipažino padariusi nusikaltimą.

„Aš negalėjau tuo patikėti, bet tyrėjai nuvažiavo į kaimą ir rado Pašos kūną. Ir kirvį. O man Ira pasakė, kad naktį jai atėjo SMS žinutė, kurioje buvo įsakyta nužudyti sūnų“, - pasakojo Aleksandras.

I. Marušinai už mažamečio nužudymą iškelta baudžiamoji byla. Jai skirta ir psichiatrinė ekspertizė.

Irina su būsimuoju vyru susipažino 2009 m. autobusų stotyje, pavėlavę į paskutinį autobusą, kai jiems teko nakvoti laukimo salėje. Tarp atsitiktinai susipažinusių žmonių užsimezgė romanas. Kai Irina pastojo, Aleksandras pasiūlė jai „susirašyti“.

Netrukus po dukters Nastios gimimo moteris pastojo antrą kartą. Tada sutuoktiniai iš Žemutinio Naugardo miesto nusprendė persikelti į kaimą.

Šeimos biudžetą pildė Aleksandras – tarp gyventojų jis garsėjo kaip gydytoja sžolininkas. O Irina rūpinosi namais.

Palaipsniui vyras pradėjo pastebėti keistą žmonos elgesį. „Ji galėdavo per slenkstį neįsileisti savo motinos, mano sesers, pasiimti vaikus ir autobusu išvažiuoti nežinia kur. O po to pradėjo piešti kažkokius keistus piešinius, kuriuos iškabinėdavo po visą namą“, - pasakojo Aleksandras.

Jis taip pat sužinojo, kad prieš keletą metų jo žmona važinėjo į ekumeninį vienuolyną ir buvo pasaulinio krikščioniško susivienijimo šalininkė. Irinos namuose buvo kabalistinių, pravoslaviškų ir kitokių kultinių simbolių.

Po kiek laiko sutuoktiniai išsiskyrė. Aleksandras ir toliau padėjo žmonai ir vaikams materialiai, bet po to ji pradėjo jo vengti. „Jeigu eidavo gatve su mažyliais ir pamatydavo mane, griebdavo juos už rankų ir bėgdavo neatsigręždama. Vaikai verkdavo, bet jai būdavo tas pats“, - pasakojo vaikžudės vyras.

Pasak jo, Irina su niekuo nebendravo, sėdėjo namuose ir nieko neįsileisdavo. Laisvu laiku ji „rašydavo savo eilėraščius ir melsdavosi nežinia kam“.

Nerimaudamas dėl vaikų, Aleksandras kreipėsi į rūpybos institucijas dėl motinystės teisių apribojimo Irinai. Bet kai pas moterį atvyko nepilnamečių reikalų komisija, ji puolė pareigūnus kumščiais. Agresyviai motinai buvo iškelta baudžiamojo byla – jos tyrimas liko neužbaigtas.

Atimti vaikų iš Irinos pareigūnams nepavyko. Moteris pateikė gydytojo pažymą, kad yra psichiškai sveika ir pati gali jais rūpintis.

Tyrėjai išsiaiškino, kad sektos „Antikristo religija“, kuriai priklausė ir I. Marušina, nariai garbina Šėtoną. Jie tiki, kad jis nusileido š žemę likus 3,5 metų iki pasaulio pabaigos, kuri įvyks 2012 metais. Būtent tada Irina įstojo į sektą, propaguojančią nuodėmingą gyvenimo būdą.

Sektantus bandoma įtikinti, kad kitame gyvenime, kuris prasidės po gruodžio 21 d., jiems viskas bus atleista, ir jie vėl galės susitikti su savo šeima. Todėl, esą, veiksmuose nereikalingi jokie skrupulai, galima netgi garbinti Šėtoną.

Irina baiminosi, kad rūpybos pareigūnai vėl pabandys iš jos atimti vaikus. „Todėl ji nusprendė juos nužudyti, kad galėtų susitikti kitame pasaulyje“, - sako tyrėjai.

Tyrėjai tikrina versiją, pagal kurią nurodymą nužudyti berniuką davė sektos „Antikristo religija“, veikiančios Žemutinio Naugardo srityje nuo 2006 metų, lyderis. Jis jau sugautas.

„Žmogus, kuris atsiuntė į nužudyto vaiko motinos telefoną pranešimą, jau sulaikytas, - pasakojo teisėsaugininkai. - Tai įvyko praėjus keletui valandų po to, kai motina prisipažino įvykdžiusi žmogžudystę. Dabar su juo dirba tyrėjai“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.