Mįslė Ramiajame vandenyne - jachta su lavonu ir 116 mln. dolerių vertės narkotikų siunta

Ramiajame vandenyne, netoli Tongos salų, aptikta sudužusi prabangi jachta pareigūnams užminė mįslę. Pranešama, kad ant seklumos užplaukusioje ir gerokai apdaužytoje jachtoje rastas žmogaus kūnas ir didžiulis kiekis narkotikų, kurių vertė - 116 mln. JAV dolerių, rašo news.com.au.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2012, 4:05 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:13 AM

Filmą primenantis siužetas prasidėjo dar rugpjūčio mėnesį. Australijos federalinė policija vasaros pabaigoje - rugpjūčio 20-ąją - iš JAV narkotikų kontrolės administracijos sulaukė pranešimo apie tai, kad narkotikus gabenantis laivas išplaukė iš Ekvadoro Australijos link.

Pareigūnai bandė susekti Ramiojo vandenyno bangas skrodusią jachtą, tačiau jai priplaukus Kuko salas prarado laivą iš akiračio.

Po 35 dienų laivas-vaiduoklis buvo surastas prie Tongos salų. Pranešama, kad jachtoje aptiktas apiręs lavonas ir 204 pakuotės narkotikų, sveriančios po 1 kg. Jos buvo paslėptos laivo korpuse.

Pareigūnai tiria, kodėl jachta buvo pradingusi ir kas nutiko kitiems įgulos nariams. Keliama versija, kad tai gali būti narkotikais prekiaujančių gaujų karas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.