Amerikiečius supykdė žiaurus elgesys su kalakutais

Prieš pat Padėkos dieną Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) ir vėl paviešinti slapta filmuoti kadrai, atskleidžiantys žiaurų elgesį su kalakutais. Vieno „Butterball“ įmonės paukštyno darbininkai negailestingai spardė, trypė ir mėtė paukščius. Tampė juos už sparnų ir kaklo.

Daugiau nuotraukų (1)

Miglė Šeikytė

Nov 21, 2012, 8:22 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:49 AM

Dėl tokio žiauraus elgesio dauguma kalakutų buvo sužeisti. Daugybiniai kaulų lūžiai, neužgyjančios atviros žaizdos ir infekcijos - tokius sužeidimus patyrę kalakutai buvo patiekiami ant amerikiečių stalų.

Panaši slapta daryta medžiaga buvo paviešinta ir prieš metus. Tuomet, atlikus tyrimą, net penki Šiaurės Karolinoje esančio paukštyno darbuotojai buvo teismo pripažinti kaltais dėl „nusikalstamo žiaurumo“ prieš gyvūnus. Jie buvo nuteisti daugiau kaip 30 dienų kalėti. 

Tačiau situacijos tai iš esmės nepakeitė – šiurkštus elgesys su gyvūnais ir toliau siaučia įvairiuose „Butterball“ paukštynuose.

Tad, neseniai dar kartą užfiksavus netoleruojamą elgesį su kalakutais, „Mercy For Animals“ organizacija vėl kreipėsi į teismą, reikalaudama pakartotinai ištirti paukštynų veiklą.

Kaip teigia šios organizacijos atstovai, „kalakutų gyvenimas dideliuose paukštynuose yra be galo trumpas, brutalus, kupinas baimės, žiaurumo bei nuolatinių kančių. Jeigu laukiniai kalakutai yra judrūs, išpuoselėti ir gebantys skraidyti, tai masinio veisimo paukštynuose šie paukščiai auginami tol, kol galiausiai ima kentėti nuo įvairių kaulų defektų, sąnarių pažeidimų, deformuotų kojų bei mirtinų širdies smūgių.“

O tokie deformuoti ir dideles kančias patyrę paukščiai vėliau patenka į daugelį parduotuvių. „Butterball“ įmonė yra didžiausiai kalakutienos gamintoja pasaulyje. Ji atsakinga už 20 procentų visų kasdien užauginamų ir papjaunamų kalakutų JAV bei už 30 procentų visų tų, kurie papjaunami vien tik Padėkos dienai.

„Mercy For Animals“ organizacija tikisi, kad žmonės atsižvelgs į šiuos žiaurumus ir humaniškų paskatų vedini Padėkos dieną švęs be kalakuto. Tiems, kuriems kalakutas yra privalomas šios vakarienės atributas, siūloma jį pirkti iš smulkių vietinių ūkininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.