Derybos dėl ES biudžeto nutrūko (D. Grybauskaitės komentaras)

Naujasis Europos Sąjungos (ES) biudžeto projektas bus mažesnis nei buvo paskutinis pasiūlymas, kuriam nepritarė didžiosios Europos valstybės, penktadienį pareiškė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Derybose dalyvavusi prezidentė D. Grybauskaitė teigė, kad ši pertrauka reiškia, jog dėl visko reikės tartis iš naujo.<br>Prezidentūra
Derybose dalyvavusi prezidentė D. Grybauskaitė teigė, kad ši pertrauka reiškia, jog dėl visko reikės tartis iš naujo.<br>Prezidentūra
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-24 09:45, atnaujinta 2018-03-15 04:17

Susitarimas galimas kitų metų pradžioje Dvi dienas trukęs Europos Sąjungos vadovų susitikimas penktadienį baigėsi „be jokio susitarimo“ dėl 27 narių biudžeto, sakė kelių ES delegacijų pareigūnai. „Susitarimo nėra“, - sakė vienas jų. ES Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuypažymėjo, kad susitarti dėl ES biudžeto įmanoma kitų metų pradžioje. Derybos parodė, kad linkstama prie derybų „tęsimo kitų metų pradžioje“, - sakė H. Van Rompuy, sumenkindamas galimybę užbaigti derybas dėl 2014-2020 metų ES biudžeto per pastarąsias dvi dienas. 27 valstybių ir vyriausybių vadovų nuomonės išsiskyrė dėl išlaidų politikos, ir, apskritai, maža buvo vilties per šias dvi dienas susitarti dėl trilijonus eurų sudarančio biudžeto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.