Šiaurės Airijoje tęsiasi riaušės, sužeisti trys policininkai (papildyta)

Airijos premjeras sunerimęs

Belfaste tęsiantis riaušėms sužeisti trys policininkai.<br>AP
Belfaste tęsiantis riaušėms sužeisti trys policininkai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 8, 2013, 1:26 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:08 PM

Pirmadienio vakarą Šiaurės Airijos sostinės rytuose, kur gyvena daugiausiai protestantai, smurtas prasiveržė tuojau po mėnesinio Belfasto tarybos posėdžio. Policija pranešė suėmusi aštuonis įtariamus riaušininkus.

Taryboje, kurioje katalikų politikų yra šiek tiek daugiau negu protestantų, buvo patvirtintas gruodžio 3-ąją priimtas sprendimas nacionalinę vėliavą ant rotušės pastato iškelti tik ypatingomis progomis - iš viso 18 dienų per metus - o ne apskritus metus. Priėmus šį sprendimą, daugybė protestantų blokavo gatves.

Pirmadienio vakarą apie 300 protestantų, tarp kurių buvo daug apsisiautusių Britanijos vėliavomis, taikiai budėjo prie tarybos pastato. Susirėmimai įsiplieskė, kai dauguma protestuotojų nužygiavo atgal į Belfasto rytinius rajonus.

Airijos premjeras sunerimęs

Airijos ministras pirmininkas Enda Kenny pareiškė savo susirūpinimą dėl smurtinių neramumų Šiaurės Airijoje praėjusiomis dienomis, praneša agentūra AFP.

"Tai, žinoma, yra labai rimta tema", - sakė jis. Policijai esą nėra paprasta smurtą pažaboti. Kartu E. Kenny pareiškė viltį, kad padėtis netrukus nurims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.