Į prieplauką atsitrenkęs keltas sužalojo per 60 niujorkiečių (atnaujinta, video)

„Jie nepaskelbė jokio pranešimo“, - pridūrė S. Boyle'is.

Vėsų sausio rytą keltu į darbą skubančius niujorkiečius sustabdė netikėtas smūgis, po kurių 17 žmonių buvo smarkiai sužaloti, praneša BBC.<br>AP
Vėsų sausio rytą keltu į darbą skubančius niujorkiečius sustabdė netikėtas smūgis, po kurių 17 žmonių buvo smarkiai sužaloti, praneša BBC.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 10, 2013, 10:50 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:16 PM

Šis incidentas įvyko prieš 9 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku prie 11-osios krantinės Ist Riveryje Žemutiniame Manhatane, netoli Volstrito. Ta avarija ištiko keltą, atplaukusį iš Naujojo Džersio.

„Naujausiais mūsų turimais pranešimais, buvo sužeisti 58 žmonės. Dviejų iš jų būklė kritinė“, - sakė Pakrančių sargybos atstovas Charlesas Rowe'as, pridūręs, kad bus pradėtas šio įvykio tyrimas.

Pasak Ch. Rowe'o, keltu plaukė 326 keleiviai ir penki įgulos nariai.

Abu kritiškai sužaloti keleiviai patyrė galvos traumas, nurodė pareigūnai.

Liudininkai pasakojo, kad keltas „Seastreak Wall Street“ per greitai artėjo prie krantinės.

Keleivis Seanas Boyle'is sakė televizijos NBC vietos kanalui, kad keltas plaukė „visu greičiu“ ir rėžėsi „tiesiai į krantinę“.

„Jie nepaskelbė jokio pranešimo“, - pridūrė S. Boyle'is.

Tuo tarpu keleivė Bett Cebulas teigė: „Viskas vyko kaip įprasta... Tik šįkart jis nesustojo.“

Televizijos reportažuose matėsi, kad laivo korpuse pramušta didelė skylė.

Daugelis į darbą vykstančių keleivių stovėjo, kai įvyko ši nelaimė, pasiruošę išlipti. Daugelis taip pat laikė rankose mobiliuosius telefonus ir negalėjo sušvelninti susidūrimo smūgio.

„Stovėjau laive ... ir, kiek prisimenu, išlėkiau du metrus į orą, - pasakojo Ashley Furman. Kai kuriuos išlipti skubančius keleivius apėmė panika.

Policija ir ugniagesiai evakavo sužeistuosius ant neštuvų. Daugelis buvo išvežti į vietos ligonines. Kitiems keleiviams buvo išdalytos antklodės, kol jie laukė pagalbos krantinėje.

Šios avarijos priežastis kol kas neaiški. Jos metu orų sąlygos buvo geros - vėjo beveik nebuvo; matomumas buvo pakankamas.

„Iš esmės tai buvo kietas susidūrimas su krantine“, - miesto susisiekimo komisarė Janette Sadik-Khan  sakė per trumpą spaudos konferenciją, aiškindama, kad keltas plaukė 10-12 mazgų (19-22 kilometrų per valandą) greičiu, kai nepataikė prisišvartuoti.

Trečiadienį Niujorke įvyko ir kitų nelaimingų atsitikimų: tos dienos popietę 60 metrų aukščio kranas nuvirto ant statomo pastato netoli Ist Riverio pakrantės Kvinse, sužeisdamas septynis žmones, iš jų tris - sunkiai.

Dešimtys keltų, plaukiojančių tarp Naujojo Džersio, Bruklino ir Manhatano, kasdien perveža tūkstančius keleivių, tačiau jų avarijos retos.

Bene didžiausia iš jų įvyko 2003 metų spalį, kai 11 žmonių žuvo, o dar 70 buvo sužeisti, Stateno salos keltui įsirėžus į krantinę, plaukiant visu greičiu.

Naujausio incidento tyrimui vadovaus Nacionalinė susisiekimo saugumo taryba, kuri paskyrė 12 tyrėjų, sakoma jos pranešime. Pirmieji tyrėjai į įvykio vietą atvyko vėliau trečiadienį.

Buvo patikrintas įgulos narių blaivumas, o preliminarūs rezultatai rodo, kad jie nebuvo apsvaigę nuo alkoholio, sakė Pakrančių sargybos atstovas.

Niujorko meras Michaelas Bloombergas po šios avarijos buvo trumpam apsilankęs įvykio vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.