Rusijoje musulmonėms dokumentams leidžiama fotografuotis su hidžabais

Rusijos Federalinė migracijos tarnyba nusprendė leisti į šalį dirbti atvykusioms musulmonėms dokumentams fotografuotis su hidžabais. Specialiame dokumente buvo apibrėžta tvarka, kaip į Rusiją su leidimu dirbti arba patentu atvykusiems užsieniečiams turi būti paimami pirštų atspaudai ir padaromos jų nuotraukos, rašo newsru.com.

Į Rusiją dirbti atvykusios musulmonės dokumentams galės fotografuotis su galvos apdangalais.<br>123rf
Į Rusiją dirbti atvykusios musulmonės dokumentams galės fotografuotis su galvos apdangalais.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 11, 2013, 2:01 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:36 PM

Daktiloskopinei registracijai migracijos tarnybos darbuotojai gali naudoti du būdus – specialų skenerį, leidžiantį kompiuteriu faktiškai akimirksniu padaryti elektroninį daktiloskopinį žemėlapį, o taip pat tradicinį būdą, ištepant pirštus tipografiniais dažais.

Fotografuodamiesi migrantai privalo nusivilkti viršutinius drabužius ar nusiimti šalikus, dengiančius smakrą ar apatinę veido dalį, o asmenys, nuolat nešiojantys akinius – juos nusivalyti. Fotografuotis su tamsiais akiniais ar akių raiščiu leidžiama dėl medicininių priežasčių.

„Leidžiama fotografuotis su galvos apdangalais, nedengiančiais veido, tiems asmenims, kurių religiniai įsitikinimai neleidžia rodytis prie pašalinių žmonių be galvos apdangalo“, - pažymima reglamente.

Federalinės migracijos tarnybos duomenimis, per devynis pastaruosius mėnesius vien Sankt Peterburge ir Leningrado srityje buvo užsieniečiams išduota daugiau kaip 168 tūkst. darbo leidimų ir 35 tūkst. patentų. Dauguma darbo migrantų – Uzbekistano, Tadžkistano, Azerbaidžano ir Kirgiztano piliečiai, kur gyventojų daugumą sudaro musulmonai.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.