Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Mįslinga indės mirtis pažadino spėliones apie dar vieną žiaurų išprievartavimą

Dešimtmetis indų berniukas, su mama važiavęs traukiniu iš Alipurduaro į Delį, po kelionės jos gyvos nebeišvydo. Dėl nežinomų priežasčių moteris iššoko iš traukinio Bagalpuro rajone, kur buvo rasta kabanti ant šakos mango vaismedžių sode. Tuojau pat pasklido kalbos, kad moteris buvo išprievartauta grupės vyrų ir nužudyta, rašo ndtv.com ir hindustantimes.com.

Indijos moterys teigia, kad su vyrų priekabiavimu susiduria nuo vaikystės. Asociatyvi nuotr.<br>AP
Indijos moterys teigia, kad su vyrų priekabiavimu susiduria nuo vaikystės. Asociatyvi nuotr.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2013, 3:25 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:22 PM

Policija pranešė, kad 32 metų moteris veikiausiai mirė šeštadienio vakarą. Jos kūnas buvo aptiktas sekmadienį. Jis išsiųstas į Balagpuro miesto ligoninę atlikti skrodimą.

Liudininkų teigimu, su minėta inde traukiniu taip pat keliavo velionės pusseserė ir jos sutuoktinis. Pora papasakojo policijai, kad kelionės metu moteris tapo nerami ir panoro išeiti iš perpildytos kupė ir išlipti iš traukinio. Tačiau jie ir kiti pakeleiviai ją atkalbėję.

Vis dėlto traukiniui vėl sulėtinus greitį, moteris, vaizduodama, kad eina į tualetą, iš jo iššoko.

Ją lydėjusi pusseserė teigė nieko negalėjusi padaryti, nes traukinys vėl padidino greitį.

Pareigūnai iš pradžių teigė, kad veikiausiai grupė girtų vyrų ją nusitempė į mango sodą ir ten išprievartavo. Tokį scenarijų policija piešė dėl to, kad tragedijos vietoje aptiko tuščių alkoholinių gėrimų butelių.

Pas auką buvo rastas traukinio bilietas ir jos kaimo seniūno mobiliojo telefono numeris, užrašytas ant popieriaus lapelio.

Tačiau teismo medicinos ekspertai tuo suabejojo, nes ant moters kūno nesimatė priešinimosi ženklų. Vėliau jie patvirtino, kad velionė neišprievartauta. Jų nuomone, tai buvo savižudybė.

Moters kūnas jau atpažintas. Jos sūnų ir kartu važiavusius giminaičius apklausė policija.

Pareigūnai pažymėjo, kad vaismedžių sode kabantis lavonas buvo aptiktas maždaug 10 km nuo tos vietos, kur moteris iššoko iš traukinio. Jos drabužiai buvo rasti maždaug už 50 metrų nuo medžio, ant kurio kabojo jos kūnas.

Spėliones, kad tai gali būti dar vienas žiaurus Indijos vyrų išpuolis, veikiausiai paskatino šalyje tvyranti įtampa dėl smurto prieš dailiosios lyties atstoves.

Ji pasiekė kritinę ribą praėjusių metų pabaigoje, t.y. po gruodžio 16-osios, kuomet 6 girti vyrai Delyje žiauriai išprievartavo ir sumušė 23 metų medicinos studentę.

Po važiuojančiame autobuse įvykdytos egzekucijos ji ir jos draugas nuogi išmesti į gatvę. Gruodžio 29-ąją mergina nuo sužalojimų mirė.

Brutalus studentės išprievartavimas sukėlė didelį pasipiktinimą Indijoje ir lėmė masinius protestus. Indės ragino atkreipti dėmesį į moterų padėtį šalyje. Anot Indijos dailiosios lyties atstovių, savo tėvynėje jos laikomos antrarūšėmis nuo gyvybės užsimezgimo iki mirties.

Internete savo nuomones reiškusios indės tvirtino, kad nuolatinį vyrų priekabiavimą patiria nuo vaikystės.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: padėtis Charkivo srityje artėja prie prarajos krašto