Lenkijoje mirė J. Kaczynskio motina

Sulaukusi 87 metų mirė 2010 m. žuvusio Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio ir jo dvynio, buvusio ministro pirmininko Jaroslawo Kaczynskio motina Jadwiga Kaczynska. Paskutiniais savo gyvenimo metais ji sirgo, praneša tvn24.pl.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2013, 5:25 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:37 PM

J. Kaczynska buvo filologė, dirbo Lenkų kalbos ir literatūros institute, dėstė lenkų kalbą. Abiejų sūnų gyvenime ji suvaidino labai svarbų vaidmenį.

J. Kaczynskis prisiminė, kad mamos pasakojimai apie karą, sąmokslus ir kovas, kuriose dalyvavo jos vyresnės kolegės jam darė didžiulį įspūdį.

L. Kaczynskis yra prisipažinęs: „Mama darė įtaką mūsų sprendimams, bet taip, kad mes manytume, jog tai darome savo iniciatyva“.

Kai 2010 m. balandžio 10 d. prie Smolensko sudužo prezidento L. Kaczynskio lėktuvas, J. Kaczynska gulėjo ligoninėje, kur buvo gydoma nuo paūmėjusių širdies ir plaučių ligų. Sūnus Jaroslawas net mėnesį nesakė jai apie tragediją, bijodamas dėl jos sveikatos.

Pasak žiniasklaidos, vėliau sužinojusi naujienas apie sūnaus mirtį ji pasijuto „labai blogai“. 2010 m. rugpjūtį ji buvo išrašyta iš ligoninės ir grįžo namo.

Pastarosiomis dienomis partijos „Teisė ir teisingumas“ pirmininkas J. Kaczynskis nesirodė viešumoje. Parlamento užkulisiuose buvo kalbama, kad jis rūpinasi motina, kurios sveikata labai pablogėjo.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.