Maskvoje į mafijos bosą šaudyta iš automato „Val“ (video)

Kriminalinio pasaulio šulas Aslanas Usojanas trečiadienį Maskvoje buvo nušautas iš specialiojo automato „Val“ (АС «Вал») su duslintuvu. Apie tai rašo naujienų portalas newsru.com, remdamasis Tyrimų komiteto išvadomis.

Teigiama, kad 75 metų A. Usojanas mirė dėl šautinės žaizdos kaklo srityje.<br>youtube.com
Teigiama, kad 75 metų A. Usojanas mirė dėl šautinės žaizdos kaklo srityje.<br>youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2013, 2:39 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:46 PM

Ekspertai taip pat įvardijo numanomą vietą, iš kurios šaudė snaiperis. Tai – gyvenamojo namo priešais restoraną „Staryj faeton“ („Старый фаэтон“) laiptinė. Šaulys, manoma, buvo įsitaisęs atkarpoje tarp penktojo ir šeštojo aukštų. Ten aptiktos šešios devynių milimetrų tūtelės, sulankstoma kėdutė ir audinio skiautė.

Automatas „Val“ buvo sukurtas XX amžiaus 9-ajame dešimtmetyje snaiperinio ginklo „VSS“ („BCC“) pagrindu su integruotu duslintuvu. Šautuvas buvo skirtas specialiosioms valstybės saugumo ir vidaus pajėgoms (apačioje žiūrėkite video, kaip šį ginklą naudoja kariai).

Šis ginklas pramuša beveik visas neperšaunamas liemenes iš 400 metrų atstumo ir veikia esant ekstremaliai temperatūrai: nuo -50 iki 50 laipsnių Celsijaus.

Kommersant.ru rašo, kad nusikaltimo vykdytojo ieškoma tarp kariškių, o užsakovo – tarp „įteisintų vagių“. Manoma, kad šis susidorojimas - nusikalstamo pasaulio vadeivų kovos dėl įtakos rezultatas.

Newsru.com teigimu, tyrėjai nustatė, kad į A. Usojaną, pravarde Senis Hasanas, šauta tuo metu, kai jis žengė iš restorano „Staryj faeton“. Anksčiau teigta, kad mafijos bosas nušautas po pietų restorane „Karetnyj dvor“.

Maskvos baudžiamojo tyrimo departamento, kurio specializacija - organizuotas nusikalstamumas, teigimu, restoranas „Staryj faeton" buvo mėgiamiausia A. Usojano vieta, tapusi jo viešuoju priimamuoju. Nusikaltėlis čia ne tik beveik kasdien pietaudavo, bet ir tvarkydavo verslo reikalus. 

Operatyvinių darbuotojų nuomone, šis restoranas buvo bene vienintelė vieta, kur Senis Hasanas savo priešams buvo pasiekiamas per šūvio atstumą.

Po pasikėsinimo 2010 metais,  A. Usojanas pasirūpino, kad jį suptų daugiau asmens sargybinių. Po miestą jis važinedavosi 4 šarvuotais automobiliais drauge su 20 ginkluotų privačiai samdytų apsaugininkų, o nakvodavo tik savo itin saugomuose namuose. 

Iš restorano išeinančiam A. Usojanui kulka esą pataikė į kaklo sritį. 75 metų vyras mirė Botkino ligoninėje taip ir neatgavęs sąmonės. Iš viso į jį paleistos ne mažiau kaip 6 kulkos.

Dvi kulkos sužeidė ir jį lydėjusią 30 metų restorano padavėją - į krūtinę ir koją. Ji operuota ir paguldyta į intensyvios terapijos skyrių. Medikai jos būklę apibūdina kaip sunkią, bet stabilią. 

 Sužeistus A. Usojaną ir restorano padavėją apsaugininkai tuojau pat įnešė atgal į restoraną ir paguldė ant kilimo foje. Su tuo pačiu kilimu Senį Hasaną nunešė į automobilį, kuriuo jis nugabentas į ligoninę.

Trečiadienį vakare A. Usojano kūnas buvo perkeltas į ligoninės morgą, prie kurio pastatyta apsauga. Policijos ekipažai stovėjo prie kiekvieno įėjimo į morgą.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.