Mirties išvengę Londono kranininkai dėkoja angelams sargams

Du kranininkai turėjo sėdėti savo darbo vietose, kai trečiadienį Londono centre kliudęs jų kraną nukrito ir sudužo sraigtasparnis. Tačiau 31 metų Richardo Moule'o ir 30-mečio Nicki Biagioni 8 val. ryto kabinose dar nebuvo – abu vyrai tądien pramigo, skelbia „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2013, 4:24 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:40 PM

Policija teigia, jog faktas, kad per sraigtasparnio avariją Voksole žuvo tik du žmonės ir 12 buvo sužeisti – tai tikras stebuklas. Nelaimė nutiko per piko valandą, tad aukų galėjo būti kur kas daugiau.

To stebuklo dalimi tapo ir du kranininkai - R. Moule'as bei N. Biagioni.

„Aš ir mano kolega ten turėjome būti 7 val. ryto, bet abu pavėlavom. Tai buvo pirmas kartas kai pramiegojau nuo tada, kai pradėjau čia dirbti prieš trejus metus. Sėdau ant savo motociklo apie 7 val. 45 min. Buvau jau pastato rūsyje pasirengęs kilti, kai tai nutiko“, - pasakojo dviejų vaikų tėvas R. Moule'as.

„Negirdėjau sprogimo. Apie tai sužinojau, kai ėmė kaukti signalizacija, o žmonės pradėti evakuoti, - tęsė kranininkas. - Pirmas dalykas, ką padariau – paskambinau žmonai Stephanie ir jai pasakiau: „Tu apie tai išgirsi, bet man viskas gerai.“ Kai grįžau namo, ji mane stipriai apkabino.“

R. Moule'as prisipažino, kad įvykis sukrėtė ir jo vaikus. Jie visą vakarą tėvui kartojo tuos pačius žodžius: „Aš tave myliu“.

Kranininko 22 metų sesuo Charlotte socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Gal ten viršuje tikrai yra Dievas! Tai buvo mano brolio kranas, o jis šiandien vėlavo į darbą!“

Kito per stebuklą išgyvenusio kranininko, N. Biagioni žmona Leanna sakė, kad jos vyras taip pat trečiadienį miegojo ilgiau nei kiekvieną dieną.

„Šį rytą jis pramigo ir vėlavo į darbą. To niekada nebūna. Jis nebuvo krane, kai į jį atsitrenkė. Dėkoju jo angelui sargui“, - kalbėjo moteris.

Vyriausiąjį kranininką N. Bagioni paprastai anksti pažadina jo trys sūnūs. Tačiau trečiadienį neįprastai ilgai miegojo ir jie.

Kai sraigtasparnis rėžėsi virš dangoraižio iškilusį kraną, N. Bagioni kaip tik privažiavo pastatą.

Vienas N. Bagioni draugas žurnalistams teigė, jog bičiulis labai išgyvena dėl tų, kurie per nelaimę prarado savo artimuosius.

„Jis turi tris mažus vaikus. Kalbėjausi su juo. Jis sugniuždytas to, kas nutiko, bet jam akivaizdžiai palengvėjo, kad jis liko gyvas. Stebuklas ne tik, kad jis nežuvo, bet ir kad nebuvo sužeistas“, - įspūdžiais dalijosi N. Bagioni draugas.

Sraigtasparnio pilotas buvo kaskadininkas

BNS taip pat informuoja, kad pilotas, kuris trečiadienį žuvo nukritus jo sraigtasparniui Londono centre, buvo kaskadininkas, dalyvavęs dešimtyse kino ir televizijos projektų.

 50 metų Peteris Barnesas  buvo vienas iš dviejų žmonių, žuvusių per šią katastrofą.  

 P. Barnesas piloto licenciją turėjo jau 25 metus ir buvo vienas iš labiausiai patyrusių lakūnų Jungtinėje Karalystėje. Jis dažnai prisidėdavo kuriant filmus ir skraidindavo garsenybes.

Jis pilotuodavo sraigtasparnius kuriant įvairius filmus, įskaitant juostą apie Džeimsą Bondą „Pasveikink mirtį kitą dieną“ (Die Another Day) ir „Gelbstint eilinį Rajeną“ (Saving Private Ryan).

 P. Barnesas taip pat pilotavo vieną sraigtasparnį, iš kurio buvo filmuojama 2012 metų Londono olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija.

 P. Barnesas dalyvavo ir kosmetikos prekinio ženklo „Rimmel“ televizijos reklamos projekte, kuriame supermanekenė Kate Moss buvo nufilmuota ant pastato stogo, besirengianti įsėsti į sraigtasparnį.

„Jis buvo labai įgudęs pilotas, vienas iš labiausiai patyrusių Jungtinėje Karalystėje, turintis daugiau nei 12 tūkst. skraidymo valandų patirtį“, - sakė užsakomųjų sraigtasparnių reisų bendrovės „RotorMotion“ direktorius Philipas Amadeusas.

„Esame labai prislėgti netekę itin vertinamo bendradarbio ir labai mielo draugo“, - pridūrė jis.

Kita trečiadienį įvykusios katastrofos auka tapo 36 metų biuro darbuotojas Mattas Woodas, kurį užmušė krintančios nuolaužos. 

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.