Rūgštimi sužalotam Maskvos Didžiojo teatro baleto trupės vadovui atlikta akių operacija

Rūgštimi apipiltam ir sunkiai sužalotam Maskvos Didžiojo teatro baleto trupės vadovui Sergejui Filinui atlikta akių operacija, jis perkeltas į reanimaciją, informuoja „RIA Novosti“.

Manoma, kad išpuolis prieš S. Filiną susijęs su intrigomis teatre.<br>"Reuters"
Manoma, kad išpuolis prieš S. Filiną susijęs su intrigomis teatre.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-01-18 19:06, atnaujinta 2018-03-13 17:38

Apie operacijos rezultatus, gydytojų vertinimu, galima bus kalbėti po penkių septynių dienų. Jo būklė vertinama „kaip vidutinio sunkumo“, sakė Rusijos vicepremjerės Olgos Golodec, asmeniškai sutikusios kontroliuoti situaciją, padėjėja.

Anksčiau buvo skelbta, kad S. Filinas artimiausiu metu bus skraidinamas gydytis į Belgijos ligoninę, tačiau dėl sunkios jo būklės šių planų kol kas atsisakyta. „Dabar svarbiausia - išgelbėti jo akis“, - teigė Didžiojo teatro spaudos atstovė Katerina Novikova.

Pasak K. Novikovos, kol S. Filinas bus gydomas, jo darbo vietos niekas neužims. „Netgi jei gydymas užsitęstų, klausimas dėl Sergejaus pasitraukimo iš posto bus derinamas su juo pačiu“, - sakė teatro spaudos atstovė.

Kaip jau skelbta, S. Filinas, kuris nuo 2011 metų vadovauja didžiausiai ir garsiausiai pasaulyje baleto trupei, vėlų sausio 17 d. vakarą nežinomo asmens buvo užpultas prie savo namų. Vyras jam į veidą šliūkštelėjo rūgšties. S. Filinas patyrė trečio laipsnio veido nudegimus ir buvo skubiai nugabentas į Maskvos 36-osios klinikinės ligoninės Nudegimų skyrių.

Policija pradėjo tyrimą dėl piktavališko sveikatos sutrikdymo, už kurį skiriamas kalėjimas iki aštuonerių metų. Policija įsitikinusi, kad S. Filinas buvo užpultas dėl savo profesinės veiklos Didžiajame teatre. Tos pačios nuomonės laikosi ir nukentėjusiojo kolegos iš Didžiojo teatro, kurie tvirtino, kad S. Filinui ne kartą grasinta.

S. Filinas 2011-ųjų kovą buvo paskirtas Didžiojo teatro meno vadovu. K. Novikovos manymu, išpuolis prieš S. Filiną neabejotinai susijęs su intrigomis teatre. „Kas galėjo suorganizuoti šį siaubingą užpuolimą, manau, aišku visiems. Greičiausiai tie, kurie siekia užimti meno vadovo postą“, - teigė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.