Venesuelos prezidentas H. Chavezas perkeltas į požeminę ligoninę Havanoje

Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas sausio 18 d. iš intensyviosios terapijos skyriaus perkeltas į požeminę ligoninę - bunkerį Havanoje, informuoja televizija „Univision“.

Sprendimas perkelti H. Chavezą į bunkerį buvo priimtas norint išvengti nuolatinio informacijos apie Venesuelos prezidento sveikatą nuotėkio.<br>"Reuters"
Sprendimas perkelti H. Chavezą į bunkerį buvo priimtas norint išvengti nuolatinio informacijos apie Venesuelos prezidento sveikatą nuotėkio.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 19, 2013, 9:14 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 5:17 PM

Televizijos duomenimis, tam, kad H. Chavezas būtų perkeltas į bunkerį, esantį po Revoliucijos aikšte Havanoje, Kubos valdžiai teko išsikviesti šimtus saugumo tarnybų agentų ir medikų. Šis bunkeris buvo specialiai pastatytas tam atvejui, jeigu prireiktų skubios medicinos pagalbos Fideliui Castro ir yra netoli jo asmeninės požeminės slėptuvės.

Pasak televizijos, sprendimas perkelti H. Chavezą į bunkerį buvo priimtas norint išvengti nuolatinio informacijos apie Venesuelos prezidento sveikatą nuotėkio.

58-erių metų H. Chavezas 2012 m. spalį buvo perrinktas prezidentu dar vienai kadencijai. Gruodį Havanoje jam buvo atlikta ketvirtoji ir sunkiausia onkologinė operacija. Nuo tada jis gydomas Kuboje. Sausio pradžioje skelbta, kad H. Chavezo būklė pablogėjo dėl sunkios respiratorinės infekcijos.

Sausio 9 dieną Venesuelos Kongreso ir Aukščiausiojo teismo sprendimu H. Chavezo inauguracijos ceremonija, numatyta sausio 10 dieną, buvo atidėta neapibrėžtam laikui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.