Europos Komisija sveikina D. Camerono ryžtą

Europos Sąjungos

D. Cameronas pareiškė, jog jeigu būtų perrinktas, jis sieks iš naujo derėtis dėl Britanijos narystės Bendrijoje sąlygų, o po to iki 2017 metų surengs referendumą, ar jo šalis turi likti šiame bloke.<br>"Reuters"
D. Cameronas pareiškė, jog jeigu būtų perrinktas, jis sieks iš naujo derėtis dėl Britanijos narystės Bendrijoje sąlygų, o po to iki 2017 metų surengs referendumą, ar jo šalis turi likti šiame bloke.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 23, 2013, 4:59 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:59 AM

Europos Komisija „sveikina Davido Camerono norą, kad Britanija liktų ES“, sakė jos atstovė Pia Ahrenkilde Hansen, pridūrusi, kad „ES ir Jungtinės Karalystė labai suinteresuota“, kad Londonas liktų „aktyviu nariu“ šiame bloke.

„Jungtinė Karalystė daug prisideda prie Europos integracijos ir padėjo suformuoti Europos politiką“, - pridūrė jis, paprašyta pakomentuoti Britanijos premjero raginimą surengti referendumą dėl pasilikimo arba pasitraukimo iš Europos Sąjungos.

D. Cameronas pareiškė, jog jeigu būtų perrinktas, jis sieks iš naujo derėtis dėl Britanijos narystės Bendrijoje sąlygų, o po to iki 2017 metų surengs referendumą, ar jo šalis turi likti šiame bloke.

Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas sakė nepritariantis D. Camerono ketinimams iš naujo tartis dėl Britanijos ryšių su ES.

„Mums reikia Jungtinės Karalystės, kuri būtų visavertė narė, o ne įsitvirtinusi Doverio uoste, - M. Schulzas rašė socialiniame tinkle „Twitter“. - Jungtinė Karalystė gali formuoti ES, bendradarbiaudama su savo partnerėmis.“

Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį pareiškė, kad Vokietija yra pasirengusi aptarti Britanijos „pageidavimus“ dėl Europos Sąjungos.

A. Merkel sakė, kad šiuo klausimu su Britanija numatoma surengti intensyvias derybas, tačiau perspėjo, kad visos ES narės turi savo interesų, o Europa visada pirmiausia reiškė „teisingų kompromisų“ ieškojimą.

„Europa taip pat visada reiškia ir tai, kad jūs turite rasti teisingą kompromisą“, - sakė ji spaudos konferencijoje, kurioje taip pat dalyvavo šalyje viešintis Afrikos Sąjungos ir Benino prezidentas Thomas Boni Yayi.

„Šiame kontekste mes, žinoma, esame pasirengę aptarti britų pageidavimus, bet reikia turėti galvoje, kad kitos šalys taip pat turi savo pageidavimų, - pridūrė kanclerė. - Todėl mes labai intensyviai kalbėsimės su Britanija dėl jos idėjų“.

A. Merkel taip pat džiaugėsi, kad Britanija vertina Europą kaip labai konkurencingą kontinentą ir pareiškė, kad ji dabar daro viską, jog užtikrintų, kad būtų susitarta dėl vidutinės trukmės biudžeto plano, nes „tai taip pat yra Europos augimo sąlyga“.

„Britanija taip pat yra suinteresuota, kad mūsų ekonomika vėl užsivestų“, - sakė ji.

Anksčiau Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle pareiškė, kad norėtų, jog Britanija išliktų aktyvi ir konstruktyvi ES dalis, tačiau pasisakė prieš „razinų rankiojimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.