Rusijos specialiosios pajėgos Čečėnijoje nukovė 11 kovotojų, tarp jų - broliai Gakajevai

Čečėnijoje per dvi

Tarp žuvusių per šiuos susirėmimus Čečėnijos kalnuotame Vedeno rajone, buvo broliai Huseinas ir Muslimas Gakajevai, ieškomi dėl „teroro aktų“ organizavimo.<br>„Reuters“
Tarp žuvusių per šiuos susirėmimus Čečėnijos kalnuotame Vedeno rajone, buvo broliai Huseinas ir Muslimas Gakajevai, ieškomi dėl „teroro aktų“ organizavimo.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, „Interfax“, BNS ir lrytas.lt

Jan 24, 2013, 5:34 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:50 AM

Tarp žuvusių per šiuos susirėmimus Čečėnijos kalnuotame Vedeno rajone, buvo broliai Huseinas ir Muslimas Gakajevai, ieškomi dėl „teroro aktų“ organizavimo ir policininkų bei civilių žudymo, nurodė Vidaus reikalų ministerija ir patvirtino prezidentas.

Anot R. Kadyrovo, brolių Gakajevų likvidavimas tapo „skaudžiausiu smūgiu“ kovotojams Čečėnijoje, kurioje per pastaruosius 20 metų vyko du separatistiniai kariai.

Jis dar nurodė, kad tarp žuvusiųjų atpažintas dar vienas „gaujos vadeiva“, kuris ilgą laiką ir pats rengdavo sunkius nusikaltimus, ir darydavo juos asmeniškai. Tai Abusupjanas Džabrailovas, pravarde „Pilekas“.

Pasak R. Kadyrovo, Huseinas Gakajevas seniau buvo teisėsaugos agentas, bet vėliau perėjo į kovotojų pusę.

R. Kadyrovas patvirtino, kad per operaciją patyrė nuostolių ir policija - du sužeisti policininkai mirė, dar šeši buvo sužeisti lengvai, bet iš tarnybos nepasitraukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.