Kai badas atima protą: Šiaurės Korėjoje valgomi vaikai

Įvairūs šaltiniai ne kartą pasakojo apie Šiaurės Korėjos lyderių polinkį į prabangą ir patiekalus, ant jų stalo atkeliaujančius iš tolimų šalių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2013, 10:06 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 2:07 AM

Kol valdžia mėgaujasi gyvenimo malonumais, eiliniai Šiaurės Korėjos gyventojai badauja ir yra priversti valgyti net savo vaikus.

Britų leidinys „The Sunday Times“ papasakojo dviejų slapta veikusių žurnalistų užfiksuotas istorijas iš skurdo kankinamos Šiaurės Korėjos.

Vienas vyras iškasė savo anūko lavoną ir jį iš bado suvalgė. Tuo tarpu kitas Šiaurės Korėjos gyventojas išvirė savo paties vaikus ir taip pat suvalgė jų mėsą.

„Mano kaime gegužę buvo sušaudytas vyras, kuris nužudė savo vaikus ir bandė juos suvalgyti“, - britų leidiniui pasakojo informantas, gyvenantis Šiaurės Korėjos Pietų Hvanghės provincijoje.

Šaltinis teigia, kad vyras vaikų mėsos netgi pasiūlė savo sutuoktinei, grįžusiai iš darbo kelionės. Pastarajai kilo įtarimų, todėl ji kreipėsi į pareigūnus.

Šie išties namuose rado vaikų liekanas. Netrukus jų tėvas buvo nuteistas mirties bausme.

Iš pradžių šią istoriją paskelbė Japonijos naujienų agentūra „Asia Press“, kuri rėmėsi „piliečiais žurnalistais“, dirbančiais Šiaurės Korėjos viduje.

Vienas pareigūnas „Asia Press“ sakė: „Čongdano apygardos kaime buvo areštuotas žmogus, kuris dėl alkio išsikraustęs iš proto išvirė savo paties vaikus.“

Baiminamasi, kad Šiaurės Korėjoje gali būti ir daugiau kanibalizmo atvejų. Vien provincijose, esančiose į pietus nuo sostinės Pchenjano, badu galėjo mirti daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

24 mln. gyventojų turinčioje šalyje maisto trūksta dažnai, derlių čia naikina didžiulės sausros.

Pchenjaną į kampą spaudžia ir tarptautinės sankcijos.

Praėjusią savaitę Jungtinių Tautų Saugumo Taryba išplėtė sankcijas Šiaurės Korėjai reaguodama į Pchenjano planuojamą branduolinį bandymą.

Jis bus nukreiptas prieš šalies „mirtiną priešą“ JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.