Niujorkietis kaltina oro linijas už nutukusios žmonos mirtį

Niujorkietis Janosas Solteszas padavė į teismą tris oro linijų bendroves, kaltindamas jas dėl savo nutukusios žmonos mirties. Našlys siekia prisiteisti 6 mln. dolerių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2013, 4:03 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:41 PM

J. Solteszo žmona Vilma Soltesz svėre 193 kg. Sirgo cukralige bei inkstų nepakankamumu. Jai taip pat buvo amputuota koja.

Oro linijos KLM, „Delta“ ir „Lufthansa“ kaltinamos nusikalstamu aplaidumu. J. Solteszas teigia, kad visos trys aviakompanijos viena po kitos sutiko priimti V. Soltesz, bet vėliau ją pamačiusios atsisakė. Kaltinamos avialinijos V. Soltesz į savo lėktuvus nepriėmė dėl jos išskirtinio dydžio bei svorio.

Pora rugsėjo mėnesį be jokių problemų atskrido į Budapeštą iš Niujorko. V. Soltesz lėktuve užėmė dvi vietas, o J. Solteszas – vieną. Jie nuvyko į vasarnamį Vesprėmo miestelyje. Spalį pora bandė grįžti namo į Niujorką.

Spalio 2 dieną V. Soltesz susirgo. Ligoninėje Vengrijoje jai buvo pasakyta iš karto grįžus į Niujorką eiti pas gydytoją.

Po dviejų savaičių pora bandė parskristi į Niujorką KLM oro bendrovės skrydžiu. Jie lėktuve užsisakė tokias pat vietas, kokiose sėdėjo skrisdami iš Niujorko. Kai V. Soltesz bandė iš neįgaliųjų vežimėlio persėsti į savo vietą, jai nepavyko. Lėktuvo pilotas liepė porai lipti lauk iš lėktuvo.

Tada pora nuvažiavo į Prahą, ketindami išskristi namo „Delta“ oro linijomis. Tačiau „Delta“ darbuotojai neturėjo kuo itin sunkią keleivę V. Soltesz atvežti iki jos vietos. Pora ir vėl liko neišskridusi.

Spalio 22 dieną medikai bei ugniagesiai stengėsi V. Soltesz įsprausti į „Lufthansa“ avialinijų lėktuvą. Tačiau pilotas nusprendė porą išmesti iš lėktuvo – jis teigė, kad kol ji būtų įsodinta, kiti keleiviai sugaištų laiko ir nespėti persėsti į kitus skrydžius.

Galiausiai išvargusi V. Soltesz su vyru grįžo į vasarnamį Vengrijoje. Spalio 24 dieną J. Solteszas rado savo žmoną nebegyvą.

Parengė Dovilas Bukauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.