Alabamoje pagrobėjas tebėra užsibarikadavęs su darželinuku

Alabamoje su penkerių

Greitojo reagavimo komandos užėmė pozicijas aplink įtariamojo valdas kaimo vietovėje, o policijos derybininkai bandė tartis dėl darželinuko paleidimo.<br>AP
Greitojo reagavimo komandos užėmė pozicijas aplink įtariamojo valdas kaimo vietovėje, o policijos derybininkai bandė tartis dėl darželinuko paleidimo.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 31, 2013, 4:26 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 8:54 PM

Greitojo reagavimo komandos užėmė pozicijas aplink įtariamojo valdas kaimo vietovėje, o policijos derybininkai bandė tartis dėl darželinuko paleidimo.

Įtariamasis, pasak kaimynų, yra 65 metų pensininkas, buvęs sunkvežimių vairuotojas Jimmy Lee Dykesas. Jis savo apylinkėse garsėja kaip nuožmus žmogus, kuris kažkada vamzdžiu mirtinai uždaužė šunį, grasino nušauti vaikus, įžengusius į jo valdas, ir naktimis saugojo savo kiemą su prožektoriumi bei šautuvu.

Trečiadienio rytą jis turėjo pasirodyti teisme išklausyti kaltinimų dėl to, kad praėjusį mėnesį šovė į kaimynus per ginčą dėl greičio reguliavimo kalnelio.

Drama lauko kelyje prasidėjo antradienį po pietų, kai užpuolikas 2,3 tūkst. gyventojų turinčiame Midlande įlipo į sustojusį mokyklos autobusą, kuriame buvo pilna vaikų. Šerifas Wally Olsonas sakė, kad vyras nušovė autobuso vairuotoją, kai šis atsisakė perduoti penkerių metų berniuką. Tada užpuolikas berniuką išsivedė.

„Kiek žinome, jokių giminystės ryšių nėra. Jis tiesiog norėjo kokio nors vaiko įkaitų situacijai“, - sakė pastorius Michaelas Sennas, kuris po išpuolio padėjo guosti traumuotus vaikus.

Autobuso vairuotoją, 66 metų Charlesą Albertą Polandą, vietos gyventojai vadina didvyriu, atidavusiu savo gyvybę už tai, kad apsaugotų 21 vaiką.

Tą pačią darželio grupę lankantys vaikai, jų tėvai ir kiti šios mažos bendruomenės nariai keliose bažnyčiose miestelio aikštėje trečiadienio vakarą budėjo, degino žvakutes ir meldėsi už Ch. A. Polandą bei pagrobto vaiko saugumą. Kai kurie žmonės aikštėje drauge giedojo „Amazing Grace“.

Pareigūnai detalių apie įkaitų dramą neskelbia, neaišku, ar J. L. Dykesas iš savo požeminio bunkerio, kuris primena slėptuvę nuo viesulų, pateikė kokių nors reikalavimų.

Trečiadienį vakare paskelbtame trumpame šerifo pareiškime sakoma, kad derybininkai toliau kalbasi su įtariamuoju ir kad „šiuo metu neturime priežasčių manyti, kad vaikui buvo pakenkta“.

Lauko keliuko pabaigoje, kur mažame namelyje ant ratų gyvena J. L. Dykesas, yra suvažiavę apie 50 automobilių iš federalinių, valstijos ir vietos agentūrų. Žmonės iš gretimų namų buvo evakuoti, nes pareigūnai įtariamojo valdose rado, kaip manoma, bombą.

Valstijos parlamentaras Steve'as Clouse'as, kuris susitiko su pareigūnais ir aplankė berniuko šeimą, sakė, kad tame bunkeryje yra elektra ir maisto, o vaikas žiūri televiziją. Teisėsaugos pareigūnai bendrauja su įtariamuoju, tačiau parlamentaras nežinojo, kaip.

Vienu metu pareigūnai nuleido į bunkerį vaistų berniukui - pagrobėjas su tuo sutiko, sakė S. Clouse'as. Jis nežinojo, kokie tai vaistai ir ar jų skubiai reikėjo.

Chrisas Vossas, buvęs FTB derybininkas tarptautiniams pagrobimams, sakė, kad derybininkai įvykio vietoje turėtų būti kantrūs ir ramūs, atsispirti norui spręsti dramą skubiomis priemonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.