Vokietijos spauda: „Benediktas XVI apako kairiąja akimi ir beveik negirdi“

Iš posto nusprendusio trauktis popiežiaus Benedikto XVI sveikata yra visai pašlijusi. Pontifikas apako kairiąja akimi ir baigia prarasti klausą. Tokią žinią paskelbė vokiečių žurnalas „Focus“, kurį cituoja „Los Angeles Times“.

Šį sekmadienį popiežius Benediktas XVI priešpaskutinį kartą meldėsi su Šv. Petro aikštėje susirinkusiais piligrimais.<br>AP
Šį sekmadienį popiežius Benediktas XVI priešpaskutinį kartą meldėsi su Šv. Petro aikštėje susirinkusiais piligrimais.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2013, 6:01 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 3:21 PM

„Aš esu senas žmogus, mano jėgos senka. Manau, kad to, ką padariau, pakanka“, - popiežiaus žodžius perdavė vokiečių žurnalistas Peteris Seewaldas, Benediktą XVI kalbinęs dešimtis kartų.

Paskutinį sykį šis žurnalistas 85 metų pontifiką matė prieš 10 savaičių. Per susitikimą paaiškėjo, kad dvasininkas nemato kairiąja akimi ir labai blogai girdi.

„Jo kūnas taip suliesėjo, kad siuvėjams tapo sunku suspėti siūti drabužius pagal kintančias jo kūno formas. Niekada dar nemačiau jo tokio išsekusio, tokio nusikamavusio“, - žurnalui „Focus“ šeštadienį sakė P. Seewaldas.

Kai žurnalistas paklausė pontifiko, ar šis ketina trauktis iš posto, Benediktas XVI atsakė: „Tai priklauso nuo to, ar šitaip pasielgti mane privers mano fizinė būklė.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.