Liudininkas prieš šūvius girdėjo iš O. Pistoriaus namo sklindančius riksmus

Pretorijos teisme antrą dieną nagrinėjamas prašymas paleisti įtariamąjį už užstatą, o tikrasis O. Pistorius teismas prasidės tik po kelių mėnesių.

O. Pistorius su drauge jos nužudymo naktį kivirčijosi be sustojimo, sakė liudininkas.<br>AP
O. Pistorius su drauge jos nužudymo naktį kivirčijosi be sustojimo, sakė liudininkas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 20, 2013, 1:10 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 11:51 AM

Trečiadienį O. Pistorius į teismo posėdį atvyko policijos automobiliu. Posėdis buvo atidėtas, nes daugybė žurnalistų ir smalsuolių bandė patekti į teismo rūmus. Advokatai turės įrodyti, kad yra lengvinančių aplinkybių, dėl kurių sportininkas turėtų būti paleistas už užstatą.

Per posėdį prokurorai pradėjo dėstyti bylą prieš O. Pistorių. Pasak jų, vasario 14-osios naktį tarp 2.00 ir 3.00 valandos liudininkas girdėjo sportininko namuose nesiliaujančius garsius ginčus. O. Pistorius teigė miegojęs ir pabudęs tik prieš pat šaudymus.

Anot prokurorų, nusikaltimo metu R. Steenkamp buvo apsirengusi. Pagrindinis nusikaltimo tyrėjas Hiltonas Botha sakė, kad į įvykio vietą atvyko 4 val. 15 min. ryto ir rado R. Steenkamp kūną ant grindų pirmajame namo aukšte. Pasak jo, ji mūvėjo baltus šortus, juodus berankovius marškinėlius ir buvo uždengta rankšluosčiais.

Į namus jau buvo atvykę O. Pistoriaus advokatas ir brolis. H. Botha sakė, kad name buvo rasta USB atmintinė su duomenimis apie O. Pistoriaus ofšorines banko sąskaitas. Tyrėjas teigia, kad todėl yra rizika, jog paleistas O. Pistorius bandys sprukti. Pasak tyrėjo, kulkos pataikė į dešiniąją R. Steenkamp galvos pusę, į dešinį klubą ir dešinės rankos alkūnę.

O. Pistoriaus prašymas paleisti už užstatą turėjo būti nagrinėjamas dvi dienas, bet posėdžiai tikriausiai užtruks iki savaitės pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.