Emocijų apimtas popiežius sako, kad Dievas prašė jo atsistatydinti

Popiežius Benediktas XVI

Popiežius Benediktas XVI pasakė emocingą paskutinę savo, kaip popiežiaus, sekmadieninę maldą Šv.Petro aikštėje<br>"Reuters"
Popiežius Benediktas XVI pasakė emocingą paskutinę savo, kaip popiežiaus, sekmadieninę maldą Šv.Petro aikštėje<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 24, 2013, 7:52 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 4:24 AM

Dešimtys tūkstančių žmonių susirinko Šv.Petro aikštėje išklausyti šios istorinės maldos prieš popiežiaus atsistatydinimą šį ketvirtadienį ir dažnai pertraukdavo pontifiką plojimais, sveikinimo šūksniais bei skandavimu.

„Viešpats šaukia mane kopti į kalną, dar labiau atsidėti maldai ir apmąstymams. Tačiau tai nereiškia Bažnyčios apleidimo“, - sakė popiežius iš savo apartamentų Apaštališkuosiuose rūmuose lango.

„Jeigu Dievas prašo manęs tai padaryti, būtent taip ir galiu toliau tarnauti su tokiu pačiu atsidavimu ir meile kaip anksčiau, tačiau būdu, kuris yra labiau tinkamas mano amžiui ir mano jėgoms“, - sakė Benediktas XVI.

85 metų pontifikas, 1,2 mlrd. pasaulio katalikų galva, yra sakęs, jog atsistatydina dėl to, kad nebeturi pakankamai fizinių ir dvasinių jėgų tęsti popiežiaus tarnystės.

Netikėtu atsistatydinimu baigiasi aštuonerius metus trukęs Benedikto XVI popiežiavimas, kurio metu dominavo kunigų pedofilijos skandalai ir pastangos atremti Vakaruose stiprėjantį sekuliarizmą.

Benediktas XVI padėkojo miniai paskutiniu, iš anksto neparengtu sušukimu: „Mes visuomet būsime artimi!“

Vatikanas ir Romos policija apskaičiavo, kad buvo susirinkę daugiau kaip 100 tūkst. žmonių - daug daugiau nei keli tūkstančiai, paprastai dalyvaujantys tradicinėje popiežiaus sekmadienio maldoje.

„Šventasis Tėve, mes Jus mylim“, - skelbė vienas minioje matytas transparantas. Kitame buvo parašyta „Ačiū, Jūsų Šventenybe“, o dar kitame - „Brangus Tėve, mes Jūsų pasiilgsime“.

„Atėjau paremti popiežiaus ir paprašyti jo palaiminimo“, - sakė 26 metų būsimas kunigas Joao-Paulo (Žuaunas Paulu) iš Brazilijos, atvykęs drauge su kitais seminaristais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.