Niujorkietė: „Mano vyras troško valgyti kitas moteris“

Vieno JAV didmiesčio Niujorko policininko žmona pirmadienį teismo salėje tiesiog drebėjo. Kathleen Mangan-Valle sunkiai sekėsi sklandžiai papasakoti, kaip ji perskaitė savo vyro elektroninius laiškus. Juose pareigūnas su sėbrais aptarinėjo, kaip nužudys savo žmoną, o dar kelias moteris nukankins ir suvalgys.

Advokatai prašo paleisti G. Valle'ą už užstatą.<br>AP
Advokatai prašo paleisti G. Valle'ą už užstatą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Feb 26, 2013, 12:10 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 1:34 AM

„Pagal jų planą man turėjo būti perpjauta gerklė. Jie rašė, kad džiaugsis stebėdami, kaip aš nukraujuoju, nes aš juk tokia jauna“, - vieno elektroninio susirašinėjimo turinį Manhatano teisme trumpai persakė K. Mangan-Valle.

27 metų moteris iš lapelio taip pat perskaitė apie savo vyro Gilberto Valle'o ir jo draugų planus vieną moterį sugrūsti į lagaminą, išvežti iš namų ir nužudyti. Kitos dvi moterys turėjo būti „išprievartautos paeiliui vienai stebint kitą, kad labiau išsigąstų“. Ketvirtoji auka turėjo būti iškepta gyva virš atviros ugnies.

„Žmogaus kančia mano vyrui teikė pasitenkinimą. Jis norėjo, kad kankinimai tęstųsi kuo ilgiau“, - pasakojo K. Mangan-Valle.

Moteris teisme keliskart prapliupo ašaromis, tačiau emocinė kulminacija buvo pasiekta, kai gynybos advokatas jai parodė sutuoktinių naujagimę dukrelę maitinančio G. Valle'o nuotrauką. Tiek Kathleen, tiek Gilbertas ėmė garsiai raudoti.

Tokia drama virė per pirmąją liudijimų itin didelio susidomėjimo sulaukusios 28 metų G. Valle'o, praminto „Kanibalu policininku“, bylos dieną.

G. Valle'as kaltinamas susimokymu pagrobti moterį ir neteisėtu policijos duomenų bazių naudojimų. Prokurorai tvirtina, kad policininkas taip ieškojo tinkamų aukų.

Pats pareigūnas tvirtina, kad jo internete inicijuotos diskusijos apie kanibalizmą tebuvo „nekaltos fetišistinės fantazijos“. Tačiau prokurorai pirmadienį teigė, kad grėsmė buvo iškilusi „labai tikroms moterims“.

„Neapsigaukite – Gilbertas Valle'as savo planus ruošė labai rimtai“, - tvirtino tyrėjas Randallas Jacksonas. Tačiau kaltinamojo advokatė Julia Gatto teigė: „Negalima nuteisti žmogaus už jo mintis, net jei jis serga.“

Anot K. Mangan-Valle, jos vyras, regis, gyveno normalų gyvenimą, kol „viskas ėmė keistis“: „Pradėjo dėtis keisti dalykai.“

Pavyzdžiui, G. Valle'as ėmė jos klausinėti, kur ji bėgioja, koks namuose apšvietimas ir ar ji sulaukia daug svečių. Tad, pasitelkusi programinę šnipinėjimo įrangą, moteris prisijungė prie savo vyro kompiuterio ir jame užtiko daugybę moterų nuotraukų, prie kurių buvo prirašyti jų vardai, ūgis ir svoris.

Be to, G. Valle'as mėgo tinklalapį, kuriame galima peržiūrėti negyvų moterų nuotraukas. „Aš išsigandau. Niekada nebuvau taip išsigandusi kaip tada“, - teigė K. Mangan-Valle.

Moteris praėjusiais metais pabėgo iš namų ir apie keistą savo vyro elgesį pranešė JAV federaliniam tyrimų biurui. Agentai netrukus suuodė, kad G. Valle'as planuoja pagrobti, išprievartauti, nužudyti ir suvalgyti kelias moteris.

Jis bandė susisiekti su numatytomis aukomis, tarp kurių buvo ir pradinės mokyklos mokytoja. Nustatyta, kad G. Valle'as internete ieškojo informacijos apie „geriausią virvę kam nors surišti, žmogaus mėsą ir chemikalus, padedančius ką nors „išjungti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.