Už smurtą prieš 15 mėnesių berniuką – metai kalėjimo

Jauną mamą Anglijoje ištiko šokas – nusprendusi pasižiūrėti savo namuose rasto neatpažinto DVD turinį, išvydo kaip 24 metų vyras kankino jos 15 mėnesių kūdikį.

Vaizdo įraše jai pažįstamas statybininkas Markas Weatherallas delnu daužė jos sūnui per veidą, badė veidą pirštais ir mėtė kamuolį į galvą. Nusikaltėlis taip pat paėmė vaiką už kojos ir numetė ant lovos.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Vaizdo įraše jai pažįstamas statybininkas Markas Weatherallas delnu daužė jos sūnui per veidą, badė veidą pirštais ir mėtė kamuolį į galvą. Nusikaltėlis taip pat paėmė vaiką už kojos ir numetė ant lovos.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2013, 2:43 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:59 AM

Vaizdo įraše jai pažįstamas statybininkas Markas Weatherallas delnu daužė jos sūnui per veidą, badė veidą pirštais ir mėtė kamuolį į galvą. Nusikaltėlis taip pat paėmė vaiką už kojos ir numetė ant lovos.

Tokius vaizdus rodė Gilfordo miestelio Surėjaus grafystės teisme. Vienas teismo žiūrovas neišlaikė vaizdo ir apsiašarojęs išbėgo iš teismo. Nusikaltėliui skirta bausmė – metai kalėjimo.

Teisėjas Christopheris Critchlow'as buvo pasibaisėjęs. „Kaltinamojo veiksmai šiame įraše tikrai bauginantys. Tai buvo kankynė. Sunku suprasti kodėl kažkas taip sugalvojo pasielgti su lovelėje gulinčiu 15 mėnesių kūdikiu.“

M. Weatherallas buvo šeimos pažįstamas. Kūdikį jis kankino radęs progą su vaiku pabūti vienas gruodžio mėnesį. Išaiškėjo, kad smurtaudamas nusikaltėlis buvo prisirūkęs marihuanos.

Prokurorė Wendy Cotee teigė, jog mama DVD įsijungė iš smalsumo, tiesiog radusi diską, kurio neatpažino. „Ją pritrenkė vaizdo įrašas. Tai yra baisi byla. Atrodo, kad jis mėgavosi smurtu prieš kūdikį.“

M. Weatherallas fiksavo nusikaltimus telefono arba internetine vaizdo kamera ir tada įrašė į diską. „Žmonės taip pat turėtų pasibaisėti, kad tu visa tai filmavai“, – teigė teisėjas.

Berniukas po atakos neatrodė akivaizdžiai sužalotas, tačiau anot mamos, pakito jos sūnaus psichologinė būsena. „Jis dabar yra įpratęs suaugusiems mušti per veidą“, – teigė moteris.

Teisininkas ginantis M. Weatherallą sakė, jog kaltinamasis patyrė nepaprastai žiaurią vaikystę ir kad jį tėvai stipriai mušdavo. Tačiau jis taip pat teigė nenorintis menkinti nusikaltimo sunkumo.

Parengė Dovilas Bukauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.