Benediktas XVI atsisveikina ir su popiežiaus sostu, ir su raudonais batais

Išėjęs į pensiją popiežius Benediktas XVI atsisveikins su vienu ryškiausių savo atributų – pamėgtaisiais prašmatniais raudonaisiais batais. Tačiau jis ir toliau vilkės ilgus, žemę siekiančius baltos spalvos drabužius, kurie asocijuojasi su popiežiumi. Į buvusį popiežių bus galima kreiptis „Jūsų šventenybe“, taip pat jis galės būti vadinamas „popiežiumi emeritu“ arba „Romos pontifiku emeritu“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-27 13:44, atnaujinta 2018-03-10 23:24

Pasak Vatikano atstovo Federico Lombardi, tokį sprendimą popiežius Benediktas priėmė pats.

Buvęs popiežius ir toliau gyvens Vatikane, Jo naujoji rezidencija bus šalia Vatikano Radijo biuro. Pro langus matysis Šv. Petro bazilika.

Vietoj prašmatnių raudonųjų batų Benediktas avės rudus rankų darbo mokasinus, kuriuos gavo dovanų Meksikos Leono mieste, viešėdamas ten 2012 m.

Italijos batsiuvys Antonio Arellano, pastaruoju metu siūdavęs Benediktui XVI jo mėgstamus raudonus batus ir laikantis popiežių savo lojaliu klientu, paskelbus apie popiežiaus atsistatydinimą buvo išreiškęs viltį, kad jo šventenybė jo klientu išliks ir toliau.

Raudonos spalvos batai yra popiežiaus „uniformos“ dalis. Benediktas XVI yra pakeitęs keletą batų firmų - prieš „Arellano“ jis yra buvęs ir „Prada“, ir italų batsiuvių „Vigevano“ klientas.

Raudonos spalvos popiežiaus garderobe nemažai. Apskritai popiežiai baltai rengtis pradėjo nuo VI a., o iki tol rengėsi raudonai. Anksčiau raudoni odiniai popiežiaus batai dar būdavo siuvinėjami šilku.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.