D. Straussui-Kahnui nepavyko užtildyti buvusios meilužės

Buvęs TVF vadovas Dominique’as Straussas-Kahnas neišlipa iš bėdų liūno. Antausį sudavė ir buvusi meilužė – ji išleido apie jų romaną knygą. Ją prancūzas pabandė uždrausti, tačiau nesėkmingai, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis BBC ir „The Daily Telegraph” informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2013, 8:22 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:11 PM

„Man jau užtenka manimi bandančių pasinaudoti žmonių. Noriu vienintelio dalyko – būti paliktas ramybėje”, – po teismo posėdžio pareiškė buvęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas 64-erių D. Straussas-Kahnas.

Teismas atmetė prancūzo ieškinį, kuriuo siekta uždrausti buvusios jo meilužės knygos leidimą.

48 metų argentinietė teisininkė Marcela Iacub, kuri su D. Straussu-Kahnu romantiškus santykius palaikė 7 mėnesius, remdamasi savo išgyvenimais parašė romaną „Gražuolė ir pabaisa” („Belle et Bete”).

M. Iacub kūrinyje konkrečiai nemini D. Strausso-Kahno vardo, tačiau viešai yra pareiškusi, kad pagrindinis jo veikėjas yra būtent buvęs TVF vadovas.

Susipažino per bylą

Prancūzo advokatams pavyko pasiekti tik tai, kad knygos autorė ir leidėjas sumokės po 50 tūkst. eurų nuostoliams atlyginti ir į kiekvieną knygos kopiją įdės papildomą lapą. Kas jame parašyta, neatskleidžiama.

Bauda buvo skirta ir prancūzų žurnalui „Le Nouvel Observateur”, kuris praėjusią savaitę išspausdino argentinietės knygos ištraukas.

Teisininkė leidiniui atskleidė, kad ji su D. Straussu-Kahnu susipažino 2012-ųjų sausį, kai prisijungė prie vyro gynybos komandos JAV iškeltoje byloje. Joje Niujorko viešbučio „Sofitel” kambarinė Nafissatou Diallo kaltino prancūzą bandymu išžaginti.

D. Straussas-Kahnas buvo suimtas 2011-ųjų gegužę, tačiau vėliau kaltinimai baudžiamojoje byloje jam buvo panaikinti. Juodu su N. Diallo pasiekė susitarimą civilinėje byloje.

M. Iacub apie šią bylą parašė rašinį, kuriame gynė D. Straussą-Kahną. Netrukus po to prancūzas jai atsiuntė trumpąją žinutę: „Tu, kuri mėgsti rašyti, pasakyk, ką nori su manimi veikti vėliau.” Taip užsimezgė septynių mėnesių romanas.

Lygina su kiaule

M. Iacub teigia visiškai įsimylėjusi „kiaulių karalių”. Moteris knygoje D. Straussą-Kahną taip pat vadina „pusiau žmogumi, pusiau kiaule”.

„Kiaulės palaiko tokį santykį su dabartimi, kokį žmonės vargu ar turi. Jos niekada nenustoja mėgautis neįtikėtina laime, kad yra gyvos, ėda, bėga, teršia, sužeidžia, jaučia”, – rašoma knygoje.

Kritikos lavina žmonai

Nuo argentinietės kliuvo ne tik D. Straussui-Kahnui, bet ir su juo skirtis susiruošusiai žmonai Anne Sinclair. M. Iacub teigia, kad turtuolė su savo vyru elgėsi lyg su „pudeliu”.

Esą A. Sinclair vertė D. Straussą-Kahną siekti Prancūzijos prezidento posto, užuot atleidusi jo vadeles.

Moteris neva svajojo tapti pirmąja šalies ponia ir manė, kad juodu su vyru „priklauso pasaulio šeimininkų kastai”. A. Sinclair savo vyro meilužei esą netgi yra pasakiusi: „Nėra jokios žalos pasimylėti su valytoja oraliniu būdu.”

„Būtum pavertęs Eliziejų didžiuliu svingerių klubu. Savo asistentus, statytinius, patarėjus ir personalą būtum panaudojęs kaip orgijų rengėjus, kaip tamsiausių savo potraukių tenkinimo meno ekspertus. Tvirtinai, kad esi pasiruošęs už savo šalį atiduoti kraują, bet iš tiesų būtum panaudojęs šią šalį savo neišsenkančiai spermai išlieti”, – knygoje rašo M. Iacub.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.