Mirė Latvijos poetas I. Zieduonis

Eidamas 80-uosius metus trečiadienio vakarą mirė žymus latvių poetas, prozininkas, vertėjas, publicistas, scenaristas ir atgimimo laikų politikos veikėjas Imantas Zieduonis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2013, 3:28 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:12 PM

I.  Zieduonis - latvių literatūros klasikas, vienas ryškiausių šiuolaikinių poetų, publicistas, vertėjas. Už savo kūrybinę veiklą jis yra apdovanotas Trijų žvaigždžių aukso medaliu, jam suteiktas Latvijos nusipelniusio kultūros darbuotojo vardas, įteikta H. K. Anderseno ir keletas kitų Latvijos valstybinių bei kultūros premijų, apdovanojimų.

I. Zieduonio kūrybinis įnašas į latvių literatūrą - dvylikos tomų „Raštai“. I. Zieduonio kūryba išversta į lietuvių, estų, švedų, rumunų, rusų, lenkų, moldavų, ukrainų, gruzinų, armėnų, slovakų, čekų, bulgarų, vokiečių, anglų, prancūzų kalbas.

Poetas aktyviai dalyvavo ir kultūrinėje bei visuomeninėje veikloje. Jis buvo Latvijos kultūros fondo įkūrėjas ir pirmasis jo prezidentas, taip pat Latvijos Respublikos Aukščiausiosios tarybos bei Latvijos instituto vadovas (1998-2000).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.