Nusikalstamo pasaulio atstovas liūtais ir meškomis gąsdino priešus?

Kodėl Rumunijos nusikalstamo pasaulio atstovas namuose laikė keturis liūtus ir dvi meškas? Ar vyras tiesiog myli gyvūnus ar jais gąsdino savo priešus? Tai dabar aiškinasi šalies pareigūnai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2013, 1:06 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:33 PM

Vienas garsiausių Rumunijos pogrindinio pasaulio atstovų 48 metų Ionas Balintas buvo suimtas vasario 22 dieną. Tą pačią savaitę buvo suimta dar daugiau nei 60 asmenų, tarp jų ir I. Balinto broliai.

Jie įtariami bandymu nužudyti, pagrobimu, šantažavimu, neteisėtu ginklų laikymu, rašo „Daily Mail“.

Šią savaitę viešai imta domėtis ir tuo, kas vyko gerai saugomuose I. Balinto namuose Bukarešte.

Mat juose pareigūnai rado ir į zoologijos sodą išvežė ne vieną gyvūną, tarp jų keturis liūtus, dvi meškas. Kai kurie žvėrių galiausiai gali atsidurti Pietų Afrikoje.

Įtariama, kad I. Balintas šiais plėšrūnais, kuriuos laikė dešimtmetį, siekė įbauginti savo priešininkus ir aukas. Negana to, kalbama, kad nusikalstamo pasaulio atstovas namuose turėjo kankinimo kambarį.

„Sakai, kad šėriau žmones liūtams? Kodėl tau neužsukus, ir aš tau parodysiu keletą liūtų“, - taip esą yra pasakęs I. Balintas.

Tačiau I. Balinto šeima neigia teiginius, kad vyras žvėris naudojo gąsdinti priešams.

„Buvo pranešta labai daug neteisingų dalykų“, - pabrėžė vyro žentas Marius.

I. Balinto giminaičiai ir kaimynai sako, kad vyras yra geras kaimynas ir tikras gyvūnų mylėtojas. O jo riaumojantys liūtai jiems esą netrukdydavo.

„Girdime juos kiekvieną dieną, tačiau tik tada, kai jie alkani arba kai patelės rujoja. Jie visiškai mums netrukdo“, - kalbėjo 36 metų Gabriela Ionescu, už rankos laikiusi savo mažą dukterį.

I. Balintas laikė ne tik plėšrūnus, bet ir grynaveislius žirgus, kanarėles.

Iš rumuno namų išvežti gyvūnai yra geros sveikatos būklės. Tačiau Rumunijos specialistai pabrėžia, kad I. Balintas dešimtmetį juos laikė neteisėtai ir neturi jų sveikatos įrašų.

Už tai vyrui gali grėsti bauda ir metai kalėjimo.

I. Balintas ir jo brolis Vasile'as įtariami vadovavę nusikalstamam tinklui, kuris kontroliavo didžiąją Bukarešto pogrindinio pasaulio dalį.

2009 metais I. Balintas buvo apkaltintas prekyba žmonėmis, smurtu ir nuteistas 13 metų kalėjimo bausme. Vėliau ši bausmė sumažinta iki 6-erių, o galiausiai I. Balintas į laisvę išėjo po metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.