Panamos politikas: „H. Chavezo smegenys mirusios jau du mėnesius“

Buvęs Panamos pasiuntinys Amerikos valstybių organizacijoje Guillermo Cochezas pareiškė, kad, jo duomenimis, Venesuelos prezidentą Hugo Chavezą dar prieš du mėnesius ištiko smegenų mirtis. O neseniai, netekę vilties atstatyti jo funkcijas, gydytojai atjungė H. Chavezą nuo dirbtinio kvėpavimo palaikymo aparato, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2013, 3:43 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:04 PM

Interviu Kolumbijos televizijos kanalui NTN24 G. Cochezas sakė, kad Venesuelos lyderio smegenys mirė pernai gruodžio 30 ar 31 dieną. „Daržovės“ būklės H. Chavezas neseniai buvo iš Havanos, kur jam buvo atlikta vėžinio auglio pašalinimo operacija, atvežtas į Karakasą, nes valdžia nenorėjo atjungti jo nuo gyvybę palaikančio aparato Kuboje.

„Prezidentą nuo aparatų, palaikiusių jo gyvybę, greičiausiai atjungė prieš keturias dienas“, - sakė politikas trečiadienį.

„Kviečių Venesuelos vyriausybę įrodyti, kad aš kalbu netiesą, ir parodyti prezidentą Chavezą“, - sakė buvęs pasiuntinys. G. Cochezo nuomone, žmonėms reikia pranešti tiesą apie tikrąją H. Chavezo būklę. Politikas mano, kad yra galimybė, jog artimiausiu metu Venesueloje bus paskelbti nauji prezidento rinkimai. Bet valdžia apgaudinėja Venesuelą ir visą pasaulį, sakė jis.

G. Cochezas neteko posto 2013 m. sausio 17 d. po prieštaringų pareiškimų apie situaciją Venesueloje. Jis kritikavo Amerikos valstybių organizaciją už tai, kad ji sutiko su Venesuelos valdžios sprendimu atidėti H. Chavezo inauguraciją.

Kaip žinoma, H. Chavezas du mėnesius eilinį kartą po operacijos buvo gydomas Kuboje. Per visą šį laiką prezidentas nė karto nebuvo parodytas per televiziją. Praėjusią savaitę tapo žinoma, kad jis iš Havanos atvežtas į Karakaso karinę ligoninę. Tada buvo paskelbtos nuotraukos, kuriose – palatoje Havanoje gulintis prezidentas su savo dviem dukterimis.

Praėjusį penktadienį valdžia oficialiai pareiškė, kad H. Chavezo pooperacinių komplikacijų gydymo tendencijos „nepalankios“, bet apie smegenų mirtį kalbama nebuvo.

Tuo metu Venesuelos studentai tęsia protesto akcijas, reikalaudami valdžios pateikti teisingą informaciją apie H. Chavezo sveikatą ir paskelbti naujus rinkimus. Neseniai keliolika studentų buvo sužeisti, bandydami prisirakinti prie aukščiausiojo teismo durų.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.