Į politiką pasukęs B. Obamos brolis – smurtautojas ir suvedžiotojas

Afrikos valstybėje Kenijoje svarbiu valstybės veikėju gali tapti artimas JAV prezidento Baracko Obamos giminaitis – jo brolis. Įkvėptas brolio pavyzdžio, Malikas Obama taip pat nusprendė užsiimti didžiąja politika ir kandidatuoja į gubernatorius. Tačiau jo reputacija toli gražu nėra nepriekaištinga – M. Obama kaltinamas prievarta prieš savo 12 žmonų, iš kurių vieną jis suvedžiojo dar nepilnametę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2013, 6:49 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:18 PM

„Blogas žmogus“

Kaip rašo „Daily Mail“, jauniausia iš M. Obamos žmonų Sheila Anyango pradėjo su juo susitikinėti būdama septyniolikos. Slapti pasimatymai vykdavo po to, kai mergaitė apsilankydavo Kogelo mečetėje, pastatytoje M. Obamos lėšomis. Apie tai įtarė mokytojai ir mergaitės motina, vardu Mary, bet jie nieko negalėjo padaryti.

Po kiek laiko Sheila apsisprendė ištekėti už Maliko, kuris buvo už ją vyresnis 35 metais. Dabar mergina gailisi tokio pasirinkimo ir vadina jį blogiausiu poelgiu savo gyvenime.

„Iš pradžių jis atrodė žavingas, kai kalbėdavosi su manim mečetėje. Bet po to jis pasikeitė“, - sako Sheila, kuriai šiuo metu jau 20 metų. Pasak jos, šeimyniniame gyvenime Malikas atsiskleidė kaip „bjaurus ir nemalonus“. Negana to - jis muša savo žmoną.

36 m. Mary, kurios vyras mirė nuo maliarijos netrukus po Sheilos gimimo, Maliką Obamą vadina senu ištvirkėliu, kuris suvedžiojo jos dukterį. Niekšas susuko jai galvą, padovanojęs 3 tūkst. šilingų (apie 40 dolerių).

Šiuo metu Sheila augina dukterį, vardu Hafifa. Mergaitei 1,5 metukų. Jauna motina kartu su trimis kitomis Maliko žmonomis gyvena restoranų komplekse skambiu pavadinimu „Baracko Obamos poilsio centras“.

Tarp keliolikos Maliko žmonų atsirado dar viena moteris, pasiskundusi vyro smurtu. 33 metų Hafsa Abwanda ištekėjo už Maliko 2003 m., bet po penkerių metų nuo jo pabėgo. Pasak moters, politikas dažnai mušdavo žmonas, kurių buvo ne mažiau dvylikos.

„Jis – blogas žmogus, - sako H. Abwanda. - Nenoriu jo daugiau matyti.“

Pabėgdama iš Maliko namų pas giminaičius, Hafsa su savimi pasiėmė ir sūnų.

Reikia pastebėti, kad islamas leidžia vyrams būti susituokus tik su keturiomis žmonomis. Tačiau Malikas apeina šiuos įstatymus nuolat keisdamas žmonas.

Kenijos mastais M. Obama neįtikėtinai turtingas. Tačiau jo restorano darbuotojai kalba, kad bosas yra šykštus. Pavaldiniams restorane mokama apie 1-1,5 dolerio per dieną, neapmokami nei pusryčiai, nei pietūs, nei vakarienė. Dosnumą Malikas demonstruoja tik jaunoms moterims, paversdamas jas eilinėmis savo žmonomis.

Tėvas – ne geresnis

Pasak 63 metų Kogelo seniūno Vitalio Akeche Ogombe, Malikas pavydi savo broliui sėkmės politikoje ir pasaulinės šlovės. „Jis – pavydus, savanaudis ir tuščiagarbis žmogus“, - apie M. Obamą sako seniūnas.

O B. Obamą jo tėvynėje prisimena šiltai. Kalbama, kad vaikystėje Barackas ir Malikas gerai sutarė.

Maliką Obamą pagimdė pirmoji Baracko Obamos vyresniojo žmona Kezia, ištekėjusi už vyro būdama 18 metų. Malikas gimė 1958 m., o po dvejų metų pasaulį išvydo jo sesuo Auma.

Vėliau Barackas Obama vyresnysis, kuriam gerai sekėsi mokslai, metė šeimą ir įstojo į Havajų universitetą. Ten įsimylėjo, o po to ir vedė antropologę iš Kanzaso Ann Dunham. Ji ir pagimdė būsimąjį JAV prezidentą. Bet po kiek laiko B. Obama vyresnysis metė ir antrąją savo žmoną.

Vėliau B. Obama vedė dar du kartus, tose santuokose susilaukė dar 4 vaikų. O pats daugiavaikis tėvas palaipsniui prasigėrė ir sulaukęs 46 metų žuvo autokatastrofoje.

Malikas Obama anksčiau taip pat piktnaudžiavo alkoholiu ir narkotikais. Bet 1987 m. visiškai atsisakė alkoholio, marihuanos ir tabako – po to, kai jo jaunesnysis brolis Davidas žuvo važiuodamas motociklu. Prieš tai Davidas ir Malikas buvo surengę bendrą vakarėlį.

Malikas Nairobyje baigė musulmonišką mokyklą, o devintajame dešimtmetyje išvyko į Vašingtoną, kur atidarė elektronikos prekių parduotuvę.

1992 m. Barackas Obama pakvietė Maliką į savo vestuves su Michelle kaip pabrolį. Vėliau savo atsiminimų knygoje „Svajonės, paveldėtos iš tėvo“ B. Obama pavadino vyresnįjį brolį savo dvasiniu mokytoju, kuris nukreipė jį į islamą ir atpratino gerti alkoholį, rūkyti bei valgyti kiaulieną.

Tačiau santykiai tarp brolių ne visada buvo tokie puikūs. 1987 m., lankydamasis Kenijoje, Barackas Obama padovanojo Malikui magnetofoną. Šis dovana labai nusivylė, nes tai nebuvo „Sony“ firmos magnetofonas.

Malikas didžiuojasi savo ryšiais didžiojoje politikoje. Jo restorane yra kambarys, iškabinėtas jo ir B. Obamos nuotraukomis. Malikas taip pat saugo nuotrauką, kurioje jis užfiksuotas su vėliau nuverstu ir nužudytu Libijos diktatoriumi Muammaru Gaddafi.

Save Malikas laiko tokiu svarbiu asmeniu, kad iš kai kurių žurnalistų už interviu reikalavo tūkstančio dolerių.

Jeigu 2013 m. kovą bus išrinktas gubernatoriumi, M. Obama žada skatinti kelių ir ligoninių, vandentiekio ir elektros linijų statybą, taip pat remti smulkųjį verslą. Be to, M. Obama neslepia, kad ruošiasi 2017 m. vyksiantiems Kenijos prezidento rinkimams.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.